Romania a incheiat pe locul I Olimpiada internationala de Geografie, dupa ce elevii din tara noastra au obtinut trei medalii de aur si una de argint, anunta Ministerul Educatiei, intr-un comunicat publicat luni.

Elevii laureati cu aur sunt Andra-Cosmina Albulescu (Colegiul National ,'Costache Negri' din Galati), Cosmina-Andreea Manea (Colegiul National ,'I. C. Bratianu' din Pitesti) si Theodor-Adrian Ivan (Colegiul National din Iasi).

Toti trei sunt la prima participare intr-o astfel de competitie de anvergura mondiala, precizeaza ministerul Educatiei.

Medalia de argint a fost castigata de Traian Tomenco, absolvent al Liceului Teoretic ,'Constantin Brancoveanu' din Bucuresti, medaliat cu bronz la editia precedenta.

Olimpiada Internationala de Geografie s-a desfasurat in perioada 30 iulie - 5 august, la Kyoto (Japonia), reunind participanti din 32 de tari.

Olimpicii romani vor reveni in tara, miercuri, 7 august, ora 00.30, pe Aeroportul International 'Henri Coanda', via Amsterdam.

Anul trecut, Romania a ocupat locul doi pe natiuni, cu patru medalii obtinute: doua de aur, o medalie de argint si o medalie de bronz.