¬Un cetatean ceh arestat pentru a fi extradat a fost gasit mort, sambata dimineata, in celula sa din Arestul Central al Politiei Capitalei, au declarat oficiali ai institutiei, citati de Mediafax. Barbatul in varsta de 44 de ani fusese adus in Arestul Central al Politiei Capitalei dupa ce fusese arestat in vederea extradarii. Potrivit primelor informatii, barbatul ar fi suferit un infarct.

La fata locului sunt politisti de la Serviciul Omoruri si reprezentanti ai Institutului National de Medicina Legala, au precizat oficialii Politiei Capitalei.

Cetateanul strain a fost incarcerat vineri la Serviciul Independent de Retinere si Arestare Preventiva, in baza unui mandat european de arestare, emis de Curtea de Apel Bucuresti, pentru o perioada de cinci zile, in vederea extradarii in Republica Ceha, se arata intr-un comunicat de presa al Politiei Capitalei.

Barbatul, urmarit in vederea arestarii pentru savarsirea de infractiuni economice, a fost depistat vineri, cand incerca sa treaca fraudulos frontiera in Bulgaria, fiind escortat si predat Arestului Politiei Capitalei de catre politistii din cadrul IPJ Giurgiu.

"Potrivit examenului medical de la momentul incarcerarii, barbatul nu prezenta semne de violenta si nici nu a declarat ca ar avea afectiuni medicale. In cursul acestei dimineti, colegii de camera i-au anuntat pe politisti despre faptul ca barbatul nu dadea semne de viata", se mai arata in comunicatul Politiei Capitalei.

Medicul de serviciu de la Arest si, ulterior, medicii de la Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov au incercat resuscitarea barbatului, insa fara rezultat.

Anchetatorii urmeaza sa stabileasca imprejurarile in care s-a produs decesul cetateanului ceh.