Fostul secretar de Stat american Colin Powell a fost nevoit sa ofere clarificari despre relatia sa cu Corina Cretu, dupa ce un hacker a postat un link spre o corespondenta prin e-mail intre cei doi pe pagina sa de Facebook, insistand ca nu i-a fost necredincios sotiei sale, Alma, scrie presa internationala. Potrivit mai multor publicatii, intre care The Daily Mail, Huffington Post, New York Daily News si postului american de televiziune Fox News, fostul general a raspuns joi unor intrebari din partea site-ului The Smoking Gun.com, afirmand ca nu si-a inselat sotia - cu care este casatorit de aproximativ 50 de ani - cu Cretu, in prezent europarlamentar PSD, dupa ce e-mailuri "de natura foarte personala" au fost facute publice, scrie Mediafax.

Corina CretuFoto: Agerpres

Powell, in varsta de 76 de ani, a fost nevoit sa ofere clarificari despre realatia sa cu Cretu, in varsta de 46 de ani, dupa ce un hacker cunoscut ca "Guccifer" a postat pe pagina sa de Facebook un link catre o corespondenta prin e-mail intre cei doi.

"Un tradator al patriei", a scris hackerul pe wall-ul lui Powell pe Facebook, atasand un link spre un drive Google cu e-mailuri primite de Powell de la Cretu in perioada 2010-2011, prin contul sau pe AOL.

In aceste e-mailuri, Cretu il numeste pe Powell, originat din Bronx, New York, "dragostea vietii mele" si sugereaza ca scrie despre o poveste de dragoste mai veche, potrivit TheSmokingGun.com.

Intr-un raspuns la intrebari din partea site-ului, fostul general de patru stele insista, intr-un comunicat, ca nu i-a fost necredincios sotiei sale, Alma. "A fost o prietenie care a devenit foarte personala pe e-mail", a spus Powell site-ului. "Imi trimitea fotografii frecvent. Multe fotografii de familie, cu nepoate ale ei, pe care le adora, de la reuniuni de familie, de la sedinte oficiale de lucru, de la casatorie si niste poze in costum de baie... Niciodata nimic nepotrivit", a subliniat el.

Powell a declarat ca a cunoscut-o pe Cretu in urma cu aproximativ zece ani, in timp ce era secretar de Stat al fostului presedinte George W. Bush, iar ea era purtator de cuvant al presedintelui Romaniei Ion Iliescu. El subliniaza ca s-au intalnit personal "o data sau de doua ori" in ultimii opt ani.

Cretu, membra a Partidului Social-Democrat (PSD), a fost aleasa in 2007 membra a Parlamentului European (PE). In prezent, ea este vicepresedinta a grupului Aliantei Progresive a Socialistilor si Democratilor in PE. Ea s-a casatorit de curand.

Dupa ce a aflat ca i-a fost piratat contrul AOL, Powell a informat-o pe Cretu si a sfatuit-o ca ar fi "mai bine sa stergem toate (e-mailurile) dintre noi", potrivit New York Daily News .

El a adaugat ca, dupa ce a parasit Departamentul de Stat in ianuarie 2005, a pastrat legatura cu Cretu prin e-mail si i-a "oferit frecvent sfatul in legatura cu planuri de a gasi un post la ONU sau alte organizatii internationale", adauga publicatia.

Powell a mai declarat ca e-mailurile "de natura foarte personala" cu Cretu au "incetat acum cativa ani". "Nu a existat nicio relatie atunci si nu exista niciuna acum", a subliniat Powell, adaugand ca a pastrat legatura cu ea si au continuat sa fie "prieteni". "Ma bucur ca ea are o cariera de succes. Ma bucur ca s-a casatorit recent si este fericita", a adaugat el.

"Guccifer", a carui identitate este necunoscuta, pare ca a spart contul AOL al lui Powell si a postat zece e-mailuri si fotografii pe care i le-a trimis Cretu.

Acelasi hacker a revendicat in februarie piratarea unor conturi de e-mail apartinand unor membri ai familiei Bush, divulgand corespondenta de natura personala.