Pe blocul in care locuieste Alexandru Visinescu, fostul comandant al penitenciarului al inchisorii Ramnicu Sarat, a aparut un afis cu urmatorul mesaj: "Aici locuieste tortionarul si calaul Alexandru Visinescu. Sef de penitenciar la Ramnicu Sarat intre anii 1956-1963. Responsabil de moartea si tortura a sute de detinuti politici". Fotografia ne-a fost semnalata de un cititor si a aparut la intrarea in blocul lui Visinescu dupa ce Gandul, in parteneriat cu Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc, a publicat lista fostilor tortionari din perioada comunista.

Mesaj pe blocul lui Alexandru VisinescuFoto: Hotnews

Marti, 30 iulie, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc (IICCMER) a solicitat Parchetului de pe langa Tribunalul Militar Teritorial Bucuresti inceperea urmarii penale a fostului comandant al inchisorii Ramnicu Sarat, Alexandru Visinescu, pentru omor deosebit de grav.

Andrei Muraru, presedintele executiv al IICCMER, a explicat ca, "practic, toti detinutii politici inchisi in timpul regimului comunist la Ramnicu Sarat au fost torturati fizic si psihic ca urmare a deciziilor luate de comandantul penitenciarului. Toate dovezile noastre, fie ca este vorba despre marturiile fostilor detinuti politici, de amanuntele oferite de catre fostii subalterni sau de documentele din arhive, arata ca Alexandru Visinescu este responsabil din punct de vedere penal pentru decesele inregistrate la Ramnicu Sarat in timpul mandatului sau".

In aceeasi zi, Alexandru Visinescu a avut o reactie violenta in fata ziaristilor care au venit sa-l intrebe cum comenteaza cererea Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc (IICCMER) de a se incepe urmarea penala impotriva sa, in calitate de fost comandant al inchisorii Ramnicu Sarat, pentru omor deosebit de grav.

Acesta a incercat sa loveasca ziaristii de mai multe ori, injurandu-i: "Iti dau, f... Cristosu' ma-tii sa-ti f..."

Jurnalistii l-au intrebat daca se considera vinovat fata de aceste acuzatii. "Nu! Eu am indeplinit o functie", a raspuns acesta, dupa care a incercat sa loveasca un alt ziarist, injurandu-l din nou.

Citeste si: