Copilul de 6 ani din judetul Dolj care suferea de obezitate morbida si ajunsese sa cantareasca 120 de kilograme a murit miercuri dimineata, la Spitalul Judetean din Craiova. Copilului i s-a facut rau marti seara, acasa, iar parintii sai au chemat ambulanta. El a ajuns in stare grava la Spitalul Judetean din Craiova, iar la scurt timp a intrat in coma.

In noaptea de marti spre miercuri, Alexandru a inceput sa se simta din ce in ce mai rau, sa vomite sange, iar miercuri, in jurul orei 8:00, corpul lui a cedat fara ca medicii sa il mai poata resuscita, anunta Romania Tv.

Copilul fusese diagnosticat cu obezitate morbida inca de la varsta de 2 ani, insa parintii lui au spus ca sunt prea saraci pentru a ii putea asigura lui Alexandru alimentele necesare pentru regim, astfel ca l-au hranit "cu ce aveau". Copilul avea certificat de handicap de gradul I si se afla in evidenta Directiei pentru Protectia Copilului Dolj.

Dupa ce cazul a intrat in atentia opiniei publice la inceputul lunii iulie, televiziunile au difuzat imagini din care reiesea ca micutul traia in conditii inumane: nu putea vorbi si nu se putea deplasa din cauza kilogramelor in plus, era murdar si se tara prin tarana, in curtea casei parintilor din comuna doljeana Dragotesti.