Disciplina Religie ortodoxa a inregistrat cea mai mare concurenta la examenul de titularizare in judetul Cluj. 51 de candidati au concurat pe un post didactic de religie. Locul al II-lea in topul celor mai cautate posturi didactice este Istoria, unde au fost 42 candidati pe loc, iar locul al III-lea este Limba si literatura romana, cu 33,33 candidati pe loc, scrie Agerpres.

Descarca de mai subiectele si baremele de la Religie ortodoxa - Titularizare 2013:

Astazi, 30 iulie, s-a desfasurat examenul scris de ocupare a posturilor didactice, a catedrelor vacante sau rezervate in invatamantul preuniversitar. In Cluj, s-au prezentat la examenul scris de titularizare 1.278 de profesori, dintr-un total de 1.345 inscrisi. S-au retras din examen 41 de cadre didactice, iar un profesor a fost dat afara pentru ca a fost surprins cu fituici asupra sa.

Disciplinele cu cea mai mare concurenta in acest an, in judetul Cluj, potrivit Stiri de Cluj:

  • Religie Ortodoxa - 51 candidati/post titularizabil
  • Istorie - 42 candidati/post titularizabil
  • Limba si Literatura Romana - 33,33 candidati/post titularizabil
  • Educatie muzicala - 25 candidati/post titularizabil
  • Limba si Literatura Engleza - 23,5 candidati/post titularizabil
  • Matematica - 22,5 candidati/post titularizabil
  • Educatie Fizica si Sport - 18,8 candidati/post titularizabil

Afisarea primelor rezultate este prevazuta pentru data de 5 august.Contestatiile se depun la sediile inspectoratelor scolare in zilele de 5 august, pana la ora 21:00, respectiv 6 august, pana la ora 15:00. Repartizarea candidatilor pentru angajare pe perioada nedeterminata se realizeaza in sedinte publice organizate de centrele de concurs in zilele de 9 si 12 august 2013, iar repartizarea candidatilor pentru angajare pe perioada determinata, in data de 14 august 2013.

Titularizarea este al doilea filtru pentru intrarea in invatamant, dupa definitivat. "Cel care promoveaza titularizarea ramane definitiv in sistemul de invatamant, titular, si, indiferent daca i se restrange postul sau nu, inspectoratul trebuie sa-i gaseasca un post in alta scoala", explica anul trecut Ecaterina Andronescu. Spre deosebire, definitivatul reprezinta dobandirea dreptului de practica in invatamantul preuniversitar.

Pentru angajarea pe perioada nedeterminata (titularizare), candidatii trebuie sa obtina minimum nota 7 atat la proba scrisa, cat si la proba practica/inspectia speciala la clasa. Pentru angajarea pe perioada determinata (suplinire), candidatii trebuie sa obtina minimum nota 5 la fiecare dintre cele doua probe.

La nivel national, 36.587 de cadre didactice s-au inscris la examenul de titularizare in invatamant. Cele mai multe locuri vacante, la nivel national, sunt pentru posturile didactice de educatoare/profesori pentru invatamant prescolar (1.248), invatatori/profesori pentru invatamant primar (1.122), educatie fizica si sport (344), matematica (318) si limba engleza (261).

Citeste si: