Meteorologii au emis o avertizare cod galben de ploi torentiala, grindina si intensificari de vant, valabila in intervalul marti, ora 15.00 - miercuri, ora 15.00, care vizeaza judetele din estul tarii.

Cod galben de ploiFoto: ANM

In aceasta perioada vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferica accentuata in Moldova, Dobrogea si in jumatatea estica a Munteniei. In aceste regiuni se vor semnala averse torentiale, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului ce trecator vor lua aspect de vijelie si caderi de grindina. Cantitatile de apa vor depasi local 25 l/mp. Astfel de fenomene se vor semnala si in restul teritoriului, dar pe arii mai restranse.

In partea de sud-est a teritoriului, in dupa-amiaza zilei de marti, disconfortul termic se mentine deosebit de accentuat, semnaleaza Administratia Nationala de Meteorologie.

Cod galben: Fenomenele meteorologice prognozate (averse, descarcari electrice, intensificari de vant, temperaturi ridicate) sunt obisnuite pentru zona respectiva dar care temporar pot deveni periculoase pentru anumite activitati. Exista risc de cresteri de debite si niveluri.