Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, la Sibiu, ca este de acord cu schimbul de terenuri cu autoritatile publice pentru "proiecte importante", dar nu sprijina ideea de "a da terenuri sau cladiri ale MApN" la "cine stie cine", relateaza Mediafax.

Victor Ponta a spus, intr-o conferinta de presa, ca "ceea ce are nevoie Armata va ramane a Armatei", urmand sa fie trecute in proprietatea autoritatilor publice terenuri sau cladiri pentru "proiecte importante".

"Acolo unde sunt proiecte importante, MApN si domnul Dusa sprijina. Nu va sprijini (Dusa - n.r.) ideea sa tot luam cate o bucatica din terenul Armatei ca sa-l dam pe la cine stie cine, iar eu sunt de acord cu domnia sa. Pentru proiecte importante, sigur ca se vor da", a declarat Ponta.

Potrivit acestuia, la Sibiu exista doua proiecte pentru care Armata va ceda terenuri si cladiri. Un proiect va fi implementat de Consiliul Judetean Sibiu si consta in extinderea aeroportului, iar al doilea, implementat de Primaria Sibiu, consta in construirea unui spital de urgenta.

Potrivit lui Ponta, "in cam toate marile orase sunt astfel de proiecte impreuna cu primariile, mai ales acolo unde sunt unitati in centrul oraselor", premierul dand exemplul oraselor Slatina si Deva.

Pe de alta parte, premierul a adaugat ca la Sibiu "ar fi nevoie de vreo 600 de locuinte pentru militari", MApN urmand sa puna la dispozitie terenuri pentru constructia acestora.

In 9 iulie, ministrul Apararii, Mircea Dusa, declara, la Vaslui, ca Armata ar putea transfera catre administratiile locale o serie din terenurile pe care le detine in anumite localitati din tara pentru ca primariile sa poata construi locuinte sau alte obiective economico-sociale.

Mircea Dusa spunea ca a purtat o serie de discutii cu mai multi primari si presedinti de consilii judetene din tara despre oportunitatea ca autoritatile locale sa preia o parte din terenurile MApN in vederea construirii unor edificii economico-sociale in folosul populatiei.

Ministrul sustinea, insa, ca nu vor fi cedate acele terenuri din proprietatea Armatei pe care sunt construite obiective militare pe timp de pace sau in situatii speciale.