O masina cu numar de corp diplomatic a fost implicata, vineri, intr-un accident produs pe DN13A Targu Mures - Sovata, intre localitatile muresene Calimanesti si Fantanele, in urma caruia o persoana si-a pierdut viata si alte sase au fost ranite, anunta Mediafax.

Adjunctul sefului IPJ Mures, Valer Ujica, a declarat corespondentului MEDIAFAX ca circulatia pe DN13A Targu Mures - Sovata, intre localitatile muresene Calimanesti si Fantanele, este blocata in urma unui accident, din primele informatii reiesind ca o persoana si-a pierdut viata si alte sase au fost ranite.

Acestea au fost preluate de echipajele SMURD, pentru a fi transportate la Targu Mures, a spus Ujica, fara a putea oferi alte amanunte.

Potrivit lui Ujica, in accident a fost implicata si o masina cu numar de corp diplomatic.

El a infirmat primele informatii vehiculate la scurt timp dupa producerea accidentului, conform carora masina respectiva ar fi facut parte din coloana oficiala a premierului ungar Orban Viktor, care urmeaza sa participe la Universitatea de Vara "Balvanyos", precizand ca autovehiculul respectiv se deplasa in spatele coloanei.

Persoana decedata se afla in alta masina implicata in accident, a mai aratat acesta.

Potrivit IGPR, in accident ar fi fost implicate cinci autoturisme.

IPJ Mures a transmis un comunicat de presa in care a precizat ca niciunul dintre autoturismele implicate in accident nu face parte din vreo coloana oficiala si ca la fata locului s-au deplasat mai multe echipaje de interventie, pentru eventuale ingrijiri medicale acordate celorlalti pasageri din autoturismele implicate in accident.

Coordonatorul SMURD Targu Mures, dr. Cristian Boeriu, a declarat ca la SMURD Targu Mures au ajuns sase pacienti, cu leziuni usoare, care nu au avut nevoie de ingrijiri speciale.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, se afla in drum spre Baile Tusnad, unde va participa la Universitatea de Vara "Balvanyos".

-----------

Initial, Transindex si MTI anuntasera ca o masina a lovit coloana oficiala a premierului ungar Viktor Orban, in timp ce acesta se indrepta spre scoala de vara de la Balvanyos