Sambata, vremea va fi calduroasa in cea mai mare parte a tarii, informeaza Mediafax. In Oltenia si Banat, dupa-amiaza, local va fi canicula, iar indicele temperatura umezeala va atinge si depasi usor pragul de 80 al disconfortului termic. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 25 de grade in nordul Moldovei si in jur de 36 de grade in vestul si sudul Olteniei.

Cerul va fi variabil, cu unele innorari si averse, posibil insotite de descarcari electrice, pe arii restranse in estul, in sud-estul tarii si la munte. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari, ziua, in Moldova, Dobrogea, estul Munteniei, precum si in zona montana inalta. Temperaturile minime se vor situa intre 13 si 23 de grade, mai scazute in depresiunile intramontane, spre 9 grade.

La Bucuresti, vremea va fi calduroasa. Cerul va fi variabil, cu unele innorari spre seara, insa conditiile de ploaie vor fi reduse. Vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura maxima va fi in jur de 32 de grade, iar cea minima de 17...19 grade.

La mare, vremea se mentine usor instabila. Cerul va fi temporar noros in prima jumatate a intervalului, cand, trecator vor mai fi ploi de scurta durata, apoi se va degaja. Vantul va sufla slab si moderat cu intensificari temporare in timpul zilei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 26 si 29 de grade, iar cele minime intre 20 si 22 de grade. Temperatura apei marii va fi cuprinsa intre 23 si 24 de grade.

La munte, cerul va fi variabil, cu unele innorari, averse si posibil descarcari electrice pe arii restranse in zona Carpatilor Orientali si izolat in Carpatii Meridionali. Vantul va prezenta unele intensificari in cursul zilei pe crestele montane inalte. Temperatura aerului va avea valori comparabile cu cele din ziua anterioara.

Duminica, vremea va fi calduroasa, caniculara dupa-amiaza in Oltenia, Banat, Crisana, local in Muntenia si sud-vestul Transilvaniei, zone unde si indicele temperatura umezeala va atinge si depasi usor pragul de 80 al disconfortului termic. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, in general, intre 29 si 36 de grade, cu cele mai ridicate valori in regiunile sud-vestice. Cerul va fi variabil spre mai mult senin, cu unele innorari dupa-amiaza in zona Carpatilor Orientali, unde izolat vor fi averse si descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse intre 10 grade in depresiunile din estul Transilvaniei si 23...24 de grade in Dealurile de Vest.

La mare, vremea va fi in general frumoasa si calda. Cerul va fi variabil mai mult senin dimineata si noaptea. Vantul va sufla slab si moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 27 si 30 de grade, iar cele minime intre 20 si 23 de grade. Temperatura apei marii va fi cuprinsa intre 23 si 24 de grade.

La munte, cerul va fi variabil la senin, exceptand zona Carpatilor Orientali, unde dupa-amiaza, izolat se vor semnala averse si descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura aerului va marca o usoara crestere.