Admitere cu scandal la Facultatea de Medicina din Bucuresti: Candidatii sustin ca subiectele au fost gresite / Mihnea Costoiu: Din punct de vedere procedural, Universitatea de Medicina a respectat toate normele

de R.P.     HotNews.ro
Vineri, 26 iulie 2013, 14:16 Actualitate | Esenţial


Admitere la Facultatea de Medicina
Foto: Agerpres
Aproximativ 200 de tineri care au sustinut examenele de admitere la Facultatea de Medicina din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila" Bucuresti sustin ca au avut de rezolvat "subiecte gresite" si contesta rezultatul admiterii. Acestia au intrat vineri in Facultatea de Medicina, unde au discutat cu rectorul universitatii, Ioanel Sinescu, si cu ministrul delegat pentru Invatamant Superior, Mihnea Costoiu. La finalul discutiilor, ministrul a declarat ca "din punct de vedere procedural, Universitatea de Medicina a respectat toate normele".

Ioanel Sinescu, rectorul universitatii, a declarat ca a fost o greseala de tehnoredactare a doua intrebari din cadrul subiectelor si ca toti studentii au primit punctajul pentru intrebarile redactate gresit. La finalul discutiilor din cadrul universitatii, ministrul Mihnea Costoiu a declarat ca "din punct de vedere procedural, Universitatea de Medicina a respectat toate normele".

Mihnea Costoiu
Foto: Agerpres
Mihnea Costoiu, ministrul delegat pentru Invatamant Superior:
 • Este agitatie la cea mai importanta universitate de medicina din Romania.
 • Ca ministru, nu am vrut sa verific decat procedura generala, pentru ca autonomia universitara este sfanta. Am vrut sa verific doar daca universitatea a respectat procedurile generale si procedurile anuntate de minister
 • Am constatat ca aceasta procedura s-a respectat, universitatea si-a respectat propriile procedurile si acest lucru este de remarcat
 • Am discutat cu parintii si cu doamna prorector cateva aspecte punctuale si fiecare caz in parte va fi analizat de universitate. Unele aspecte sunt de ordin general, ca nu s-a scanat bine un document
 • Intrebat daca subiectele au fost conforme cu programa de examen: Nu imi permit sa fac aprecieri vizavi de continut. Universitatea va face aceste verificari in perioada urmatoare si acest lucru se va verifica. Eu personal ma indoiesc de acest lucru
 • Referitor la greseala de tehnoredactare a subiectelor de examen: Este o problema uzuala, sunt foarte multe universitati unde s-au intamplat greseli, dar este important ca universitatea a recunoscut in timp util si toti candidatii au primit punctele respective.
 • In loc de un "i" s-a pus un "u". Sunt greseli normale si au fost corectate deja de universitate
 • Intrebat daca universitatea va suplimenta numarul de locuri: Universitatea a anuntat pe site 432 de locuri pentru Medicina si 250 cu taxa. Discutia este foarte clara, precizarea universitatii e ca nu a existat un numar nelimitat de locuri
 • In acest moment, decizia de suplimentare apartine universitatii si tine cont de capacitatea universitatii de a furniza studentilor locuri de scolarizare
 • Daca universitatea va cere, in orice exista limita. Sunt 432 de locuri, anul acesta sunt mai multe decat anii trecuti si am continuat sa suplimentam locurile, dar numarul de candidati e de 2.500 la Medicina generala si nu se pune problema suplimentarii cu 2.000 de locuri
 • Parintii trebuie sa aiba un pic de rabdare ca universitatea sa urmeze toate procedurile legale si apoi sa opteze in functie de rezultatul obtinut de elevi
 • Din punct de vedere procedural, Universitatea de Medicina a respectat toate normele, perioada de examen, de depunere a contestatiilor
Ioanel Sinescu
Foto: Agerpres
Ioanel Sinescu, rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila" din Bucuresti:
 • Totul a fost verificat din nou si nu am constatat niciun fel de greseala din partea comsiilor, in afara de acea greseala de tehnoredactare cand in loc de un "u" a aparut un "i" in text
 • Dorinta noastra e sa fim corecti, ca fiecare sa stie ca a obtinut un raspuns corect
 • Intrebat daca sunt candidati care au obtinut un punctaj mai mare decat nota maxima: Totul este absolut corect, punctajele totale sunt corecte.
 • Intrebat daca se suplimenteaza numarul de locuri la facultate: Nu poate sa se mareasca decat pana la un punct. Capacitatea este de a scolariza maximum 1.000 de studenti, pentru ca nu avem locuri in laboratoare si norme didactice.
 • Noi avem un standard pe care trebuie sa il respectam, pentru ca ARACIS da niste norme clare pe care suntem obligati sa le respectam.
 • Mai mult de 1.000 de studenti in anul I nu putem primi. Sunt 430 la buget, 250 la taxa, 200 pentru studentii straini si daca ii mai adaugam si pe cei care raman repetenti in anul I nu putem sa trecem de 1.000.
Candidatii nemultumiti au discutat in amfiteatrul universitatii cu membrii comisiei tehnice, precum si cu ministrul delegat pentru Invatamant Superior, Mihnea Costoiu. Desi conducerea universitatii a comunicat ca au fost doua intrebari gresite in subiectele de examen si ca toti candidatii au primit punctajul aferent celor doua intrebari, parintii sustin ca au fost si 22 de subiecte gresite. Ale nereguli sesizate de tineri se refera la candidati care au primit note finale mai mari decat prevedea baremul: mai exact, ar exista candidati ca la examenul de Chimie au primit 42 de puncte, in conditiile in care punctajul maxim este de 40.

UPDATE Un cititor HotNews.ro ne-a semnalat ca "tezele au fost scanate direct si rezultatul comunicat candidatilor pe loc. Corectarea 'manuala' a lucrarilor nu a fost facuta in prezenta candidatilor, ci le-a fost comunicat ce a 'intors' un scanner". Potrivit acestuia, au existat intrebari care "depaseau cadrul manualului", iar "dupa ce au iesit copiii de la examen s-au afisat numai sabloanele, rezultatele variantelor, subiectele care au fost date nu s-au afisat".

"Nu prea ai cum sa contesti rezultatul si corectitudinea intrebarilor cand cele o suta de intrebari nu sunt publice in intervalul celor de 24 de ore de la publicarea rezultatelor", a precizat cititorul HotNews.ro.

Amintim ca anul acesta concurenta la Universitatea de Medicina si Farmacie din Bucuresti a fost cea mai mare dupa 1989, a declarat pentru Agerpres rectorul institutiei de invatamant superior, Ioanel Sinescu. 4.541 de candidati s-au inscris pentru a sustine examenele de admitere la aceasta universitate, iar cea mai mare concurenta s-a inregistrat la Facultatea de Medicina Dentara - 9,7 candidati pentru unul dintre cele 131 de locuri fara taxa. La Facultatea de Medicina au fost 5,2 candidati pe cele 432 de locuri.

La Facultatea de Asistente si Moase au fost 3,8 candidati pe loc si la Farmacie - 3,14. Media pe universitate este de 5,48 candidati pe un loc.

Examenele de admitere s-au desfasurat miercuri, 24 iulie. Rezultatele finale si lista candidatilor admisi au fost afisate joi la avizierele facultatilor, cand au putut fi depuse si contestatii.

Citeste si:


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

21920 vizualizari

 • +2 (6 voturi)    
  admitere (Vineri, 26 iulie 2013, 14:56)

  mihail nica [utilizator]

  si uitea asa u.m.f."c.d." -bucuresti e pe primul loc pe tara prind mediile de admitere. ce baieti destepti !
  • +2 (6 voturi)    
   plagiator sinescu (Vineri, 26 iulie 2013, 16:22)

   AlexTavi [utilizator] i-a raspuns lui mihail nica

   Evident ca este cu scandal admiterea intr-o facultate condusa de un plagiator precum Ioanel Sinescu. Nu inteleg ce mai cauta acest individ in fruntea facultatii, nu mai vorbesc despre Academia Romana. Individul a plagiat lucrarea Urologie Clinica din lucrarea lui Donald Smith, General Urology.
 • +8 (10 voturi)    
  Admitere UMF Bucuresti (Vineri, 26 iulie 2013, 14:57)

  Herion314 [utilizator]

  Este gresit in text.

  Tezele au fost scanate direct si rezultatul comunicat candidatilor pe loc.

  Corectarea "manuala" a lucrarilor nu a fost facuta in prezenta candidatilor ci le-a fost comunicat ce a "intors" un scanner.

  HotNews va rog sa corectati

  In plus 1:

  Au fos un numar de n intrebari contestabile si m care trebuiau complet eliminate complet dat fiind ca depaseau cadru manualului. Nu intrru inca in detalii de acest gen.

  In plus 2:

  Am dat o gramada de examene la viata mea, niciodata nu mi-au fost date 2 puncte in plus la o recorectare. In minus da...

  Asta cred ca arata o problema destul de complicata la admiterea de la medicina de anul acesta. Pacat ....

  In plus 3:

  Dupa ce au iesit copii de la examen s-au afisat numai sabloanele, rezultatele variantelor, subiectele care au fost date nu s-au afisat.

  In acest fel s-a dorit sa se evite contestarea directa a lucrarii si cererea de corectare manuala.

  Acest tip de contestare se putea face numai in 24 de ore de la afisarea rezutatelor.

  Nu prea ai cum sa contesti rezultatul si corectitudinea intrebarilor cand cele o suta de intrebari nu sunt publice in intervalul celor de 24 de ore de la publicarea rezultatelor ....ceea ce ma duce cu gandul ca ce am spus la primul "In plus" e cam adevarat.

  Asteptam sa vedem cand vor fi publicate subiectele care au fost date. Si propun HotNews sa verifice daca sunt sau nu in cadrul materiei ce trebuia pregatita. Surprizele cred ca vor fi destul de mari.

  Toate cele bune.
  • +8 (8 voturi)    
   Raspuns (Vineri, 26 iulie 2013, 15:24)

   Raluca Pantazi [utilizator] i-a raspuns lui Herion314

   Va multumim pentru informatii! Am facut precizarile pe care ni le-ati transmis in text.
   • +3 (5 voturi)    
    rusine (Vineri, 26 iulie 2013, 16:22)

    AlexTavi [utilizator] i-a raspuns lui Raluca Pantazi

    sa-i fie rusine plagiatorului Sinescu
 • +4 (10 voturi)    
  Pai cum ... (Vineri, 26 iulie 2013, 15:15)

  syms [utilizator]

  Mama a platit pentru subiecte si domnului director si profesorilor ... dar de fapt nu au avut nici o legatura cu subiectele reale.

  Dragi candidati si parinti. Chiar daca unele intrebari au fost gresite, daca acestea nu au fost considerate pentru stabilirea notei finale ierarhia nu se schimba. Iar daca nu va dati seama de acest lucru probabil nu aveti ce cauta la admitere, nu credeti?
  • 0 (2 voturi)    
   s-a schimbat deja (Vineri, 26 iulie 2013, 15:56)

   qwezczx [utilizator] i-a raspuns lui syms

   De ce?

   Unii puteau sa raspunda la ele, altii nu, probabil.

   Daca se greseau 90% din intrebari? Mai avea rost sa inveti? Puteau unii pentru restul sa puna la ghici si asa luau fata unora care chiar au invatat.

   @syms Sa te intreb cu cine ai votat!?
 • +4 (8 voturi)    
  Abramburism in invatamat (Vineri, 26 iulie 2013, 15:29)

  Frank777 [utilizator]

  Umbra Abramburicai loveste din nou.Din toata foiala asta intra cine trebuie.
 • -1 (5 voturi)    
  Care este problema ca s-au corectat cu scannerul? (Vineri, 26 iulie 2013, 15:49)

  mpopescu [utilizator]

  Corectarea "manuala" cu candidatul de fata a aparut la un moment dat in care scanarea nu era posibila in toate salile. Acum, daca scanarea a inlocuit corectarea manuala nu vad care este problema. Doreste autorul sa insinueze ca scannerul "intoarce" anumite punctaje fara legatura cu ceea ce a scanat?

  In acest caz i-as aminti ca:

  1. La un examen, lucrarile se strang de la candidati si se corecteaza de catre comisie IN ABSENTA candidatilor. Asa este normal. Aiureala cu corectarea de fata cu candidatii a facut parte din procesul de "democratizare" a invatamantului romanesc. Pana in 1989 se dadeau examene foarte grele, care nu erau cu subiecte grila si nu-mi amintesc sa fi existat corectare de fata cu candidatul.

  2. Daca totusi exista persoane care cred ca scannerele erau programate sa dea anumite rezultate, pot depune contestatie vor avea raspunsul la aceasta contestatie. (

  Categoria aceasta de persoane imi aminteste de cei care sunt incredintati ca firul metalic din structura bancnotelor este menit sa asigure "urmarirea continua cu mijloace electronice" a persoanei care are in buzunar asemenea bancnote. Singurul lucru la care "cei urmariti" nu stiu sa raspunda este: "Cum stie urmaritorul cand si cum se schimba posesorul bancnotei?"
  • +11 (11 voturi)    
   bati campii (Vineri, 26 iulie 2013, 16:05)

   igorashu [utilizator] i-a raspuns lui mpopescu

   La Politehnica s-au printat grilele de corectare pe folii transparente, in 2 exemplare pentru fiecare sala, cu varianta grilei in clar.
   Am fost martor pentru candidatul aflat inaintea mea pe lista, am semnat. La mine a fost martor urmatorul candidat de pe lista.
   A durat cam 1-2 min per candidat si am aflat nota in 30 min de la terminarea examenului.
   Ma rog, acolo sunt ingineri =))
   • -1 (3 voturi)    
    Scanarea automata a fost problema? (Vineri, 26 iulie 2013, 17:29)

    mpopescu [utilizator] i-a raspuns lui igorashu

    Asa se facea in anii anteriori la medicina. Dar nu inseamna ca, daca anul acesta s-a facut altfel (scanner vs. numaratoare manuala), a fost incorect.

    Daca folosirea scannerului a fost incorecta, as fi curios sa-mi detalieze cineva cum anume era "pregatit" scannerul si personalul care-l utiliza pentru a putea da rezultate diferite (functie de fatza si numele candidatului) de cele scanate.

    O anumita nemultumire a celor care n-au intrat e de inteles. Dar nu cresterea numarului de locuri e solutia.
    • -1 (3 voturi)    
     o metoda netransparenta (Vineri, 26 iulie 2013, 18:07)

     igorashu [utilizator] i-a raspuns lui mpopescu

     Scannerul ala merge pe baza unui software, da?
     Acum, google "OCR" apoi imagineaza-ti ca e folosit sa recunosti numele candidatului. (sau poti cauta un semn intr-o anume zona a paginii)
     Daca acel nume e in lista de "selectionati" ii dai 16 puncte in plus.
     Peste tot se abuzeaza de software fiindca nu-i asa, calculatorul nu greseste. Decat intentionat...
     Parca era mai simplu sa-ti puna grila in fata ta si sa vezi daca nota e corecta sau nu.
  • +2 (2 voturi)    
   Esti amuzant escule :-) (Vineri, 26 iulie 2013, 16:57)

   Herion314 [utilizator] i-a raspuns lui mpopescu

   Am facut corectura respectiva, pentru ca asa s-au intamplat lucrurile, nu insinuez nimic :-)

   Nu s-au corectat manual. Mi se pare ok sa fie prezentate lucrurile exact cum au fost
 • +6 (8 voturi)    
  Cate o diploma fiecaruia... (Vineri, 26 iulie 2013, 16:25)

  abisala [utilizator]

  ...sa ajunga la toti! Sunt sigura ca gaseste premierul o metoda :)).
 • 0 (4 voturi)    
  nu inteleg (Vineri, 26 iulie 2013, 16:33)

  AlexTavi [utilizator]

  cum sa respecte Sinescu normele? asta stie numai sa copieze, pentru ca este un plagiator.
 • +2 (2 voturi)    
  numar de locuri la umf (Vineri, 26 iulie 2013, 16:57)

  hhh [utilizator]

  conform aracis cred ca la medicina generala erau 1200 locuri aprobate..+200 in lb.engleza ..
  de urmarit citi vor intra fara examen cu taxa de 5000 de euro..
 • +1 (1 vot)    
  se face ceva fara scandal in ro ? (Vineri, 26 iulie 2013, 17:32)

  nash pandelica [utilizator]

  pai, n'am mai fi noi !

  "noi suntem romani !"
  citat din marele regizor, actor si revolutionar, fie'i cenusa usoara, sergiu nicolaescu, de la balconul lovirutiei.
 • +2 (6 voturi)    
  Stau si ma intreb (Vineri, 26 iulie 2013, 19:05)

  ac [utilizator]

  De ce (pusca mea) nu sint in stare vitele astea - alt termen corect n-am - sa produca UNA BUCATA FOAIE FARA GRESELI? Adica in software iti da qa-ul peste bot zilnic si iar o fixezi si recompilezi pina iese. Acolo turma aia de docenti si altele asemenea nu se poate uita naibii pe foaie si sa-i dea una lu tanti Maricica sau cine scrie acolo cu tartina in mina fa, ai mincat o litera, reset! baaa, nu asa se scrie? Ce dracu, le trebuie svn revert si hg rollback sa produca una bucata subiect intr-un an? Sfinte Sisoie. Dati-i naibii afara daca nu sint in stare sa nu greseasca! Period!
  • 0 (0 voturi)    
   "PUSCA TA" (Duminică, 28 iulie 2013, 17:39)

   father nicky [utilizator] i-a raspuns lui ac

   Are studii superioare?! Sau a fost o figura de stil "academica"?!
 • +3 (3 voturi)    
  Mult zgomot pentru nimic (Vineri, 26 iulie 2013, 19:26)

  andrejk [utilizator]

  Inteleg ca este mare frustrarea ca, dupa ce min. 2 ani taticu' a sponsorizat meditatiile printesei, aceasta vine cu un 3.80 sau 5.20 la examenul de admitere; dar Medicina este un domeniu mai pretentios, unde sunt "multi chemati, putini alesi".

  Nu trebuie sa facem compromisuri majore la calitate, in favoarea cantitatii !

  Respect UMFCD, pentru mentinerea ferma a numarului de locuri comunicat din timp !
 • 0 (0 voturi)    
  andrejk (Vineri, 26 iulie 2013, 20:35)

  hhh [utilizator]

  esti cumva student sau profesor?
  stii cum se intra ,cum se fac meditatii cu 200 de lei/sedinta?ai facut si tu?
  de ce nu se publica subiectele???
  • +1 (3 voturi)    
   @hhh (Vineri, 26 iulie 2013, 21:21)

   andrejk [utilizator] i-a raspuns lui hhh

   Da, sunt student la UMF. Da, am facut si eu meditatii (in calitate de candidat, cu 50 lei/sedinta, ce-i drept; nu dau meditatii). Medicina nu este o facultate la care poti intra fara meditatii, la fel ca si Arhitectura (cele cateva exceptii pe care le cunosc nu fac decat sa confirme regula).

   Intradevar, transparenta nu este punctul forte al conducerii UMFCD (tineti cont de faptul ca anul trecut a fost primul an in care au fost publicate rezultatele pe site-ul propriu - si asta cu mare intarziere). Aici, eu personal as mai schimba cate ceva - dar asta nu schimba fondul problemei de fata, ci ar mai reduce putin din tensiunea creata. Ganditi-va totusi ca verificarea grilelor s-a facut pe loc, cu fiecare candidat in parte, sub semnatura.

   Iar faptul ca s-au dat subiecte care nu erau in programa pentru admitere cred ca nu are sustinere reala; intrebati-i pe cei multi cu peste 80 puncte ...
  • +1 (1 vot)    
   CE AU MEDITATIILE (Duminică, 28 iulie 2013, 18:01)

   father nicky [utilizator] i-a raspuns lui hhh

   de 200 lei/sedinta cu chestionarele de la examenul de admitere?! Imi amintesc ca prin anii '70 din secolul trecut erau doar 25 de locuri, concurenta era de 25 pe un loc si la afisarea rezultatelor nimanui nu i-ar fi trecut prin cap sa faca contestatie sau sa ceara "publicarea subiectelor"! Si nu erau teste grila si se corecta "manual"!
   Asta imi aminteste de o intamplare de saptamana trecuta, cand un elev care a sustinut "testul Cambridge" (CAE-C1) si a primit doar 59 de puncte(cu un punct mai putin decat minimum necesar), a rugat-o pe profesoara lui de engleza sa dea un telefon la Cambridge University si "sa vorbeasca" cu corectorii, poate-poate ii pun punctul care-i lipsea!!! Asta-i mentalitatea romaneasca!
 • +3 (3 voturi)    
  SELECTIA ESTE NECESARA! (Sâmbătă, 27 iulie 2013, 1:56)

  father nicky [utilizator]

  Si asta le da multora mari dureri de cap! Mai nou e "la moda" sa dai examen la "medicina", pentru ca junele si junii care aspira la statutul de doctor au aflat ca nobila profesie iti creiaza oportunitatea de a iesii&lucra "afara"! Nu neg ca cei care aspira la statutul de medic pot avea si alte si diverse motivatii personale pentru optiunea lor!
  Urmarind asa zisul "scandal de la Facultatea de Medicina din Bucuresti", mi-a fost foarte clar ca, de fapt, interesul real al "conestatarilor" a fost sa "puna presiune" pe Minister si Facultate, incercand astfel sa obtina o suplimentarea a locurilor - macar cu vreo 200 - peste cele 1.000 aprobate prin planul de scolarizare! Chiar daca le reprosez celor doi oficiali micile greseli si inadvertente de organizare si redactare, ii felicit ca nu s-au lasat intimidati si manipulati de multimea de candidati contestatari, parinti nemultumiti si purtatoare de microfon, care repetau obsesiv intrebarile la care cei doi "oficiali" raspunsesera deja! La "medicina" trebuie sa intre cei dedicati si care stiu carte! Ca doar nu-i scoala de tinichigii sau chelneri - profesii onorabile si meserii utile - care insa nu se compara cu nobila profesie a urmasilor lui Asclepios(Aesculapius)! DIXIT!
 • +1 (1 vot)    
  Autonomia universitara (Sâmbătă, 27 iulie 2013, 17:17)

  Leon_Magnificul [utilizator]

  M.C.: "Ca ministru, nu am vrut sa verific decat procedura generala, pentru ca autonomia universitara este sfanta". Va sa zica autonomia universitara este sfanta, uslamistilor? Atunci de ce primul ministru al Romaniei nu e oficial plagiator, asa cum l-a declarat universitatea unde si-a sustinut teza, si nu i-a fost retras titlul de doctor?
  • 0 (0 voturi)    
   Pai Universitatea respectiva... (Duminică, 28 iulie 2013, 19:28)

   mcris [utilizator] i-a raspuns lui Leon_Magnificul

   ...i-a retras titlul de Doctor? Daca nu, atunci inseamna ca e valabil! - Autonomie universitara.
 • -1 (3 voturi)    
  Clarificari. (Duminică, 28 iulie 2013, 12:21)

  contele_de_saint_simon [utilizator]

  Subiectele nu au fost afisate cel putin din 2005 incoace. Fiecare candidat pleaca din examen cu caietul de examen, deci, are subiectele asupra lui.

  Cand grila se corecta manual, apareau obiectii de tipul: "a pus grila mai stramb sa nu se calculeze toate raspunsurile." Acum, ca se intampla totul automat, obiectia e asemenea celei din articol.

  Problema aceasta apare la noi din neincrederea generala si suspiciunea de inselaciune. In alte state unde se corecteaza la fel asemenea obiectii nu apar nu pentru ca sistemul ar fi altfel, ci pentru ca exista valori sanatoase (incredere, profrsionalism).
  • 0 (0 voturi)    
   Nu are cum sa puna grila mai stramb cand sunt... (Duminică, 28 iulie 2013, 19:30)

   mcris [utilizator] i-a raspuns lui contele_de_saint_simon

   ...doi candidati de fata, unul fiind cel in cauza.
  • 0 (0 voturi)    
   Clarificari sau bagi ceata ? (Luni, 29 iulie 2013, 10:47)

   Herion314 [utilizator] i-a raspuns lui contele_de_saint_simon

   "Subiectele nu au fost afisate cel putin din 2005 incoace. Fiecare candidat pleaca din examen cu caietul de examen, deci, are subiectele asupra lui."

   E complet fals.

   Nici un candidat nu a plecat cu caietul de examen asupra lui.

   De unde aveti informatia asta complet falsa ?


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by