Consiliul Superior al Magistraturii va sesiza Inspectia Judiciara cu o cerere de aparare a independentei justitiei in legatura cu afirmatiile facute in cadrul unor emisiuni ale postului de televiziune Antena 3 privind ancheta pentru presupuse fapte de santaj, au declarat, vineri, oficiali ai CSM, citati de Mediafax.

Sesizarea este in lucru, urmand sa fie trimisa Inspectiei Judiciare, cel mai probabil, luni, au precizat oficialii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Sursele citate au precizat ca afirmatiile facute in cadrul unor emisiuni ale postului de televiziune Antena 3 pun presiune pe procurorii care ancheteaza dosarul de santaj.

Directia Nationala Anticoruptie a anuntat, joi, ca SC Antena 3 SA este urmarita penal pentru complicitate la santaj, in dosarul in care sunt cercetati Sorin Alexandrescu, Camelia Voiculescu, George Matiescu, SC Antena TV Group si SC Intact Publishing SRL.

Potrivit procurorilor, in perioada 16 aprilie - 24 mai 2013, Sorin Alexandrescu, l-ar fi constrans pe administratorul RCS&RDS Ioan Bendei sa semneze un contract in conditii prestabilite, impuse de directorul general al Antena TV Group, sub amenintarea ca, in caz de refuz, va da in vileag fapte presupus compromitatoare pentru acesta si ca, in acest scop, va fi realizata o ancheta jurnalistica.