Cristian Busoi, presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, a precizat in timpul intalnirii online cu cititorii HotNews ca, din august 2013, se va incerca plata a doua facturi catre farmacii intr-una singura. "Aceasta reprezinta un efort financiar foarte important, pe care sper sa-l putem duce la capat cu sprijinul guvernului si al premierului", a mai spus Cristian Busoi.

"In iulie 2013 am platit facturile lunii septembrie 2012, conform regulii platii la 300 zile. Din august vom plati cate 2 luni: octombrie 2012 (plata la 300 zile) si aprilie 2013 (plata la 60 zile plus 30 zile validarea), conform legii romanesti 72/2013 si a Directivei europene pentru combaterea platilor intarziate" a declarat Cristian Busoi la HotNews.ro.

"Plata a doua facturi reprezinta un efort financiar foarte important, pe care sper sa il putem duce la capat cu sprijinul Guvernului si al premierului", a mai spus Busoi. Saptamana viitoare are loc sedinta de guvern in care se vor aproba rectificarile bugetare si unde atat CNAS cat si Ministerul Sanatatii spera la o marire semnificativa a bugetului.