La Facultatea de Urbanism din cadrul Universitatii de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu" Bucuresti au concurat 5 candidati pe un loc, au anuntat reprezentantii facultatii intr-un comunicat remis HotNews.ro. Urbanismul si peisagistica sunt specializari din ce in ce mai cautate de absolventii de liceu, potrivit acestora.

Examenul de admitere la Facultatea de Urbanism a avut loc luni, 22 iulie, pentru cele 3 programe de specializare la studii universitare de licenta: Proiectare si Planificare Urbana, Amenajarea si Planificarea Peisajului, Urbanism si Administrarea Teritoriului-Sibiu. Pentru urbanism au optat 260 de candidati, pe 50 de locuri, in vreme ce numarul de candidati la specializarea peisagistica s-a dublat fata de anul trecut, informeaza reprezentantii Facultatii de Urbanism.

Facultatea anunta ca anul acesta la Sibiu va functiona o noua specializare in urbanism - Urbanism si Administrarea Teritoriului, destinata formarii specialistilor pentru administratia publica. La examenul de admitere din 2013, Facultatea de Urbanism a pus la dispozitia candidatilor 65 de locuri la buget si 55 de locuri cu taxa, pentru cele 3 specializari din cadrul facultatii.

Concursul de admitere a cuprins o proba unica, ce a constat intr-o serie de teste de cultura generala de specialitate dabandita pe baza bibliografiei de examen, creativitate si logica, exprimate grafic (reprezentare figurala, desen) specifica domeniului si specializarii. Subiectele au fost date sub forma unui test combinat care releva un set de abilitati de observare, de logica a asocierii de elemente, imaginatie si creativitate, se arata in comunicatul remis HotNews.ro.

Absolventii Facultatii de Urbanism pot lucra in: proiectare, administratie, management, economie, sociologie si geografie urbana, cercetare, educatie, precum si in domenii ale creatiei artistice - grafica, web design, scenografie, film.

Vezi aici mai multe detalii despre admiterea la Facultatea de Urbanism din cadrul Universitatii de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu" Bucuresti

Citeste si: