Presedintele Traian Basescu a declarat luni, raspunzand unei intrebari, ca isi mentine declaratia potrivit careia Romania a efectuat o operatiune neautorizata pe teritoriul altui stat pentru aducerea lui Omar Hayssam in tara, precizand ca "este declaratia care ne trebuia".

Intrebat in cursul unei conferinte de presa la Cotroceni daca poate da detalii cu privire la operatiunea neautorizata pe care Romania ar fi efectuat-o pe teritoriul altei tari pentru preluarea lui Omar Hayssam, seful statului a spus ca "mentine si sustine cu tarie aceasta declaratie".

Intrebat apoi daca nu cumva aceasta declaratie este una "periculoasa", Traian Basescu a raspuns: "Este declaratia care ne trebuia".

Presedintele Traian Basescu a lasat sa se inteleaga, vineri seara, ca Omar Hayssam a fost adus in Romania in urma unei operatiuni neautorizate pe teritoriul altui stat.

In urma unei declaratii de presa sustinuta la Palatul Cotroceni, seful statului a permis cateva intrebari, la insistentele ziaristilor. El a fost intrebat din ce tara a fost adus Omar Hayssam in tara noastra. "Pai, aici e cheia. Cum sa va spun, cand Romania a efectuat o operatiune neautorizata pe teritoriul unui alt stat? Deci, nu va pot confirma si nici infirma nimic", a raspuns seful statului.