Marti, vremea va fi in general frumoasa si va deveni calduroasa indeosebi in sudul si sud-vestul teritoriului. Cerul va fi variabil la senin, cu unele innorari in nord, nord-est si la munte, informeaza Mediafax.

Mai ales ziua, vor fi ploi de scurta durata si descarcari electrice pe arii restranse in Moldova si in zona montana si izolat in Maramures, Transilvania si nordul Dobrogei. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari trecatoare la munte, dar si in regiunile estice.

Temperaturile maxime vor fi de la 23 de grade in nordul Moldovei si in estul Transilvaniei pana la 34 de grade in sudul Olteniei si sud-vestul Munteniei. Minimele termice se vor incadra intre 10 si 20 de grade, usor mai scazute in depresiuni spre 7 grade.

In Bucuresti, marti, vremea va fi frumoasa si va deveni calduroasa. Cerul va fi mai mult senin, iar vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura maxima va fi de 32...33 de grade, iar cea minima de 16...18 grade.

Miercuri, in tara, vremea va fi predominat frumoasa si local calduroasa in jumatatea sudica a tarii. Cerul va fi variabil in nordul si estul tarii, precum si la munte, iar in restul teritoriului va fi mai mult senin. Izolat si trecator in Carpatii Orientali vor fi posibile ploi slabe, de scurta durata. Vantul va sufla slab si moderat.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 23 de grade in Bucovina si 35 de grade, izolat, in sudul Olteniei si extremitatea de sud-vest a Munteniei, iar cele minime se vor situa intre 11 si 21 de grade, mai scazute in depresiuni spre 8 grade.