Incep examenele de admitere la facultatile care organizeaza concurs pentru absolventii de liceu, iar la Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila" Bucuresti cea mai mare concurenta este la Facultatea de Medicina Dentara. Aici, pe un loc fara taxa se bat 9,7 candidati, in timp ce la Facultatea de Medicina concurenta este de 5,2 candidati pe un loc, scrie Mediafax.

La Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila" din Bucuresti s-au inscris 4.541 de candidati. Cea mai mare concurenta este la Facultatea de Medicina Dentara, unde sunt 9,7 candidati pentru unul dintre cele 131 de locuri fara taxa, in timp ce la Facultatea de Medicina sunt cu 5,2 candidati pe cele 432 de locuri.

Numarul de locuri la buget si la taxa repartizat pe facultati, precum si numarul de inscrisi:

  • Facultatea de Medicina (durata de studiu 6 ani): 432 de locuri la buget / 250 la taxa. S-au inscris pentru sustinerea examenului de admitere 2.262 de candidati, dintre care 28 de olimpici, iar 53 de candidati au optat pentru locurile cu taxa, potrivit Mediafax.
  • Facultatea de Medicina dentara (durata de studiu 6 ani): 131 de locuri la buget / 125 la taxa. S-au inscris 1.280 de candidati, iar 44 au optat pentru locurile cu taxa. La Facultatile de Medicina si Medicina Dentara, examenul include doua discipline: Biologie obligatoriu si, la alegere, Fizica sau Chimie, totalizand un numar de 100 intrebari, din care 60 pentru proba obligatorie si 40 pentru cea la alegere.
  • Facultatea de Farmacie (durata de studiu 5 ani): 131 de locuri la buget / 100 la taxa. S-au inscris 408 candidati, iar 21 au ales locurile cu taxa. La Facultatea de Farmacie, examenul include doua discipline: Chimia organica obligatoriu si, la alegere, Biologie vegetala sau Anatomia si Fiziologia omului, totalizand un numar de 100 intrebari, din care 60 pentru proba obligatorie si 40 pentru cea la alegere.
  • Facultatea de Moase si Asistenta Medicala: 96 de locuri la buget (durata de studiu 4 ani), 60 de locuri la buget (durata de studiu 3 ani), 45 de locuri la taxa. S-au inscris 591 de candidati, iar 20 au optat pentru locurile cu taxa. La Facultatea de Moase si Asistenta medicala generala, examenul include doua discipline: Biologie obligatoriu si, respectiv, Fizica sau Chimie la alegere, cu un numar total de 80 de intrebari (60 pentru proba obligatorie si 20 pentru cea la alegere).

Restul specializarilor de la F.M.A.M. (Asistenta dentara, Tehnica dentara, Asistenta de farmacie, Radiologie si imagistica, Laborator clinic, Balneofiziokinetoterapie si recuperare, Audiologie si protezare auditiva) vor avea la examen Biologia ca disciplina obligatorie, respectiv Fizica sau Chimia la alegere, totalizand un numar de 60 de intrebari, dintre care 40 pentru proba obligatorie si 20 pentru cea la alegere. Candidatii vor specifica obligatoriu pe fisa de inscriere disciplina la alegere la care vor sustine examenul de admitere.

Durata probei scrise este de 2 ore si jumatate in cazul specializarilor Medicina, Medicina Dentara si Farmacie, 2 ore pentru admiterea la specializarile Asistenta Medicala generala si Moase si, respectiv, 1 ora si jumatate pentru celelalte specializari ale F.M.A.M.

Vezi mai jos repartizarea pe sali a candidatilor la Universitatea de Medicina si Farmacie din Bucuresti:

Lista de candidati inscrisi la facultatea Medicina Generala

Lista de candidati inscrisi la facultatea Medicina Dentara

Lista de candidati inscrisi la facultatea Farmacie

Lista de candidati inscrisi la facultatea Moase si Asistenta Medicala aici si aici

Inscrierile s-au terminat pe 19 iulie, iar examenul de admitere la Facultatea de Medicina si la Facultatea de Farmacie are loc miercuri, 24 iulie, incepand cu ora 9:00. Examenul de admitere pentru Facultatea de Medicina Dentara si Facultatea de Moase si Asistenta Medicala se desfasoara tot pe 24 iulie, la ora 16:00.

Corectarea tezelor se va face in sala de concurs, in prezenta candidatilor, carora li se va comunica punctajul, sub semnatura. Fiecare raspuns corect la intrebare este notat cu 1 punct. Punctajul obtinut este transformat in nota. Ulterior, toate grilele de concurs vor fi reverificate prin scanare pe calculator.

Rezultatele finale si lista candidatilor admisi vor fi afisate la avizierele facultatilor in cel mult 48 de ore de la terminarea probelor. La F.M.A.M. declararea candidatilor admisi va fi in functie de punctajul obtinut si ordinea optiunilor pentru specializarile oferite, formulate in scris de candidati.

Departajarea candidatilor cu punctaje egale se va face dupa urmatoarele criterii:

  • Punctajul obtinut la disciplina obligatorie;
  • La acelasi punctaj la disciplina obligatorie, dupa media de la bacalaureat.
  • Nota obtinuta la limba romana, la examenul de bacalaureat.

Taxa de inscriere este de 200 lei pentru toate facultatile si specializarile; 75% din cuantumul taxei reprezinta taxa administrativa, iar 25% taxa de participare; in cazul retragerii din concurs inaintea desfasurarii probelor, doar taxa de participare va fi returnata, informeaza universitatea.

Taxa de scolarizare pentru anul universitar 2013 - 2014 este de 9.000 lei pe an de studiu pentru Medicina, Medicina dentara si Farmacie si 6.000 lei pe an de studiu pentru Facultatea de Moase si Asistenta Medicala. Taxa de studiu anuala poate fi platita in 3 transe (prima transa - 50% din taxa anuala).

Descarca de aici actele necesare la inscriere la Universitatea de Medicina din Bucuresti

Citeste si: