Gyorgy Frunda, consilier onorific al premierului Victor Ponta, spune, la RFI, ca este "convins ca extradarea lui Omar Hayssam a fost o intelegere intre liderii Romaniei si liderii Siriei". El vorbeste despre o actiune "incununata de succes" a serviciilor secrete.

Pentru Gyorgy Frunda, "e clar acum ca este o activitate a serviciilor secrete, este o activitate incununata de succes".

"Ceea ce este mai important e ca dovedeste, din cate stiu eu, prima data ca statul roman are puterea de a readuce in tara un om condamnat definitiv si a dovedi astfel ca isi duce la indeplinire deciziile justitiei. Este un semnal foarte pozitiv pentru cetatenii romani, dar si pentru comunitatea internationala. Daca analizati comentariile din ziarele de prestigiu, readucerea domnului Hayssam in Romania este catalogata drept un succes al serviciilor secrete romane si al justitiei din Romania, pentru executarea deciziei judiciare definitive", spune consilierul premierului.

Gyorgy Frunda crede ca "atat Presedintia, cat si Guvernul, prim-ministrul au fost informati de catre serviciile secrete, in baza legislatiei romanesti. Sunt convins ca a fost o intelegere intre liderii Romaniei si liderii Siriei. Cred ca faptul ca Romania si-a pastrat deschisa ambasada din Siria a fost argumentul principal pentru care sirienii au acceptat ca acest condamnat sa fie readus in tara. Este foarte important pentru ei sa aiba o ambasada, singura ambasada a unei tari a UE deschisa inca la Damasc".

Continuarea pe www.rfi.ro.