Presedintele Traian Basescu l-a indemnat vineri pe Omar Hayssam sa coopereze cu justitia romana si i-a dat dreptate consilierului sau Iulian Chifu, care comentase, dupa aducerea sirianului in tara, ca "multi nu vor mai dormi bine vacanta asta si anii urmatori".

Basescu a afirmat, intr-o declaratie de presa sustinuta la Palatul Cotroceni, ca exista multe semne de intrebare legate de relatiile lui politice din perioada cand a fost in tara, legate de cum a dobandit averea, legate de cum a finantat partide, legate de cum a facut trafic de tigari si de alcool, fara sa fie depistat, eventual, legate de cum a facut trafic de armament, daca a facut si asta".

"Ii dau dreptate consilierului meu Iulian Chifu ca probabil sunt destui care sunt nelinistiti si avand in vedere varsta lui Omar Hayssam si faptul ca deja are trei condamnari, una de 20 de ani, una de 16 ani si una de doi ani, nu cred ca la cumularea pedepselor va ramane numai cu 20 de ani. Nu cred, daca ma uit la ce s-a intamplat la Gigi Becali. Si atunci, avand in vedere varsta lui, poate ca e mai bine sa coopereze cu institutiile statului roman, cu justitia romana pentru ca 25 de ani sunt multi si cand ai varsta inaintata sunt chiar mult prea multi", a mai spus seful statului.

Consilierul prezidential pentru afaceri strategice si securitate internationala, Iulian Chifu, afirma, pe Facebook, referindu-se la cazul Omar Hayssam, ca un "un stat serios isi aduce acasa toti infractorii condamnati" si ca "Multi nu vor mai dormi bine vacanta asta si anii urmatori".