Sambata, vremea va fi calduroasa in vestul, sudul tarii, precum si in sud-vestul Transilvaniei, dar gradul de instabilitate atmosferica va fi in crestere, transmite Mediafax.

Cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate si mai ales in a doua parte a zilei si noaptea se vor semnala averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, in regiunile nordice, estice si la munte, local in centru si pe arii mai restranse in sud. Izolat cantitatile de apa pot depasi 20 l/mp si vor fi conditii de grindina. Temperaturile maxime se vor incadra intre 21 de grade in nordul Moldovei si 34 de grade, izolat, in Oltenia si in Muntenia. Temperaturile minime vor fi cuprinse, in general, intre 10 si 20 de grade.

In Bucuresti, vremea va fi calduroasa. Cerul va fi variabil, dar se va innora in cursul noptii cand vor fi averse, insotite de descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 33 de grade, iar cea minima va fi de 17...19 grade.

La munte, cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate in a doua parte a zilei si in cursul noptii, local in zona Carpatilor Orientali si pe arii restranse in Carpatii Meridionali vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Izolat vor fi posibile caderi de grindina. Temperatura aerului, nu va avea variatii semnificative fata de ziua anterioara.

La mare, vremea va fi calda, in general frumoasa. Cerul va fi variabil, mai mult senin ziua. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari la sfarsitul intervalului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 27 si 30 de grade, iar cele minime intre 21...22 de grade. Temperatura apei marii va fi cuprinsa intre 23 si 25 de grade.

Duminica, vremea se va raci la nivelul intregii tari. In Oltenia, Muntenia si la munte temporar innorarile vor fi accentuate si local se vor semnala averse si descarcari electrice. In restul teritoriului cerul va fi variabil, cu unele innorari ziua in Dobrogea, Moldova si Transilvania, unde doar izolat vor fi ploi de scurta durata. Vantul va sufla in general moderat. Temperaturile maxime vor avea valori de la 20 de grade in nordul Moldovei pana la 31 de grade in sud-vestul Olteniei, iar cele minime se vor situa, in general, intre 8 si 18 grade.

La munte, vremea se va raci, iar gradul de instabilitate atmosferica va fi ridicat. Temporar innorarile vor fi accentuate si local se vor semnala averse, fenomene electrice si intensificari de scurta durata ale vantului.

La mare, vremea va fi usor instabila si se va racori fata de ziua precedenta. Cerul va fi temporar noros si trecator, in timpul zilei, vor fi averse insotite de descarcari electrice. Vantul slab si moderat, cu intensificari temporare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 24 si 27 de grade, iar cele minime intre 18...19 grade. Temperatura apei marii va fi cuprinsa intre 23 si 25 de grade.