Presedintele Traian Basescu s-a intalnit marti cu presedintele Consiliului de Supraveghere Petrom si director general executiv al OMV, Gerhard Roiss, la Palatul Cotroceni. Presedintele a precizat faptul ca Romania vrea sa solicite UE finantare pentru alte proiecte romanesti de infrastructura energetica, prin Facilitatea "Connecting Europe". Declaratia presedintelui Basescu vine pe fondul esecului Nabucco si al intentiei OMV de a-si construi propria conducta pentru a transporta gazele exploatate in Marea Neagra.

In cadrul intalnirii s-a discutat despre nevoia de investitii in sectorul energetic romanesc, pentru ca Romania sa poata deveni un hub energetic regional, dar si despre problematica securitatii aprovizionarii cu gaze naturale in regiune, in contextul recentei decizii a consortiului Shah Deniz cu privire la proiectul Nabucco, potrivit Administratiei Prezidentiale.

Presedintele a precizat faptul ca Romania intentioneaza sa solicite Uniunii Europene sprijin si finantare pentru alte proiecte romanesti de infrastructura energetica, prin Facilitatea "Connecting Europe". Directorul general executiv al OMV, domnul Gerhard Roiss, a vorbit despre sansa Romaniei de a deveni independenta energetic, precum si despre rolul pe care sectorul energetic romanesc il poate juca, astfel, la nivel regional.