Seful Misiunii permanente a Romaniei pe langa organizatiile internationale de la Viena, Cristian Istrate, ranit in accidentul produs duminica pe DN 1, in judetul Sibiu, a fost operat de ruptura de splina, starea acestuia fiind stabila, in timp ce sotia acestuia nu a necesitat internarea, a declarat purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean Sibiu, Decebal Todarita, pentru Mediafax.

Reprezentantul Spitalului Judetean Sibiu a declarat, luni, ca ambasadorul Cristian Istrate a fost operat de ruptura de splina, starea lui fiind stabila. "Operatia a decurs normal. Pacientul este stabil, internat pe sectia reaminare", a spus Decebal Todarita.

Potrivit medicului, sotia diplomatului, care a suferit un traumatism toracic minor, nu a necesitat internare, plecand din Unitatea Primiri Urgente dupa cateva ore de supraveghere.

Todarita a mai spus ca soferita care a provocat accidentul rutier, o femeie de 28 de ani, nu a necesitat internare.

De asemenea, purtatorul de cuvant al Spitalului de Pediatrie Sibiu, Alina Mihaela Cozac, a declarat ca fiul cel mic al ambasadorului, in varsta de 14 ani, a ramas internat in unitatea medicala, fiind diagnosticat cu traumatism craniocerebral acut inchis, contuzie la coloana vertebrala.

"In urma investigatiilor efectuate, pacientul a fost internat in Clinica de Chirurgie si Ortopedie Pediatrica a spitalului nostru cu diagnosticul de politraumatism prin accident rutier, traumatism cranio-cerebral acut inchis, fara pierdere de cunostinta, contuzie coloana cervico-dorsala si fisura metafiza proximala tibie stanga", a declarat Alina Mihaela Cozac.

Potrivit acesteia, pacientul nu are leziuni care sa ii puna viata in pericol.

La randul sau, purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Sibiu, Luciana Baltes, a afirmat ca politistii Serviciului Politiei Rutiere Sibiu au deschis dosar penal pentru ucidere din culpa pe numele femeii de 28 de ani care a provocat accidentul.

"In cauza a fost deschis un dosar de cercetare pentru ucidere din culpa. Din verificarile efectuate, colegii nostri au stabilit ca tanara care a provocat accidentul rutier detinea permis de conducere de mai putin de un an", a declarat Luciana Baltes.

Baltes a precizat ca tanara este din Cluj-Napoca si conducea o masina inmatriculata in Bistrita.

Seful Misiunii permanente a Romaniei pe langa organizatiile internationale de la Viena, Cristian Istrate, a fost implicat, duminica, intr-un accident produs pe DN 1, in judetul Sibiu, dupa ce masina in care se afla, alaturi de sotie si cei doi copii, a fost lovita de alt autoturism.

Astfel, masina in care se aflau ambasadorul, sotia lui si cei doi copii, inmatriculata in Austria, a fost lovita de un autoturism condus de o femeie de 28 de ani, care a vrut sa depaseasca neregulamentar un TIR.

In urma impactului, toate cele cinci persoane din cele doua masini au fost ranite. Cristian Istrate, sotia si fiul sau de 23 de ani au fost transportati la Spitalul Judetean Sibiu, iar fiul cel mic al diplomatului a ajuns la Spitalul de Pediatrie din oras. La Spitalul Judetean Sibiu a ajuns si soferita care a provocat accidentul.

Ulterior, fiul cel mare al diplomatului, ranit grav in accident, a decedat la spital.

Decretul privind trimiterea la post ca ambasador a lui Cristian Istrate, ca sef al Misiunii permanente a Romaniei pe langa organizatiile internationale de la Viena, a fost semnat de presedintele Traian Basescu in luna martie, dupa ce acesta a fost avizat in octombrie 2012 de comisiile parlamentare de specialitate pentru functie.