UPDATE Premierul Victor Ponta a prelua luni mandatul interimar de ministru al Transporturilor dupa ce fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, a fost condamnat, vineri, de instanta suprema, la cinci ani de inchisoare cu executare in dosarul "Transformatorul". Premierul a anuntat dupa preluarea mandatului ca l-a desemnat pe secretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Cristian Ghibu, sa se ocupe de gestionarea problemelor curente ale ministerului pana la numirea unui nou ministru al Transporturilor.

"L-am desemnat pe secretarul de stat, dl Ghibu, sa se ocupe de gestionarea treburilor curente ale ministerului insa am vrut sa dau un semanal foartee clar ca nu se inceteaza activiatea aici si ca tot ceea ce tine de zi, de transportul feroviar, de transportul naval, de celelalte proiecte importante ale ministerului, se continua. La Programul Operational Sectorial de Transporturi, care a fost deblocat, sunt proceduri de licitatie importante in perioada urmatoare extrem de mari, peste 1 miliard de euro pe care trebuie sa le declansam si dupa aceea sa sa luam banii de la UE, metroul… as fi putut sa stau pana seara daca aveam timp", a declarat premierul dupa preluarea mandatului interimar.

Ponta a adaugat ca mesajul sau cu ocazia intalnirii de la Ministerul Transporturilor cu secretarii de stat, cu secretarul general si cu presedintii consiliilor de administratia de la principalele societati aflate in domeniul transporturilor a fost unul "foarte clar, de continuitate. Toti cei care sunt aici trebuie sa isi desfasoarea activitatea in mod normal si evident ca imi doresc cat mai repede sa fie un ministru plin care sa se ocupe asa cum e normal."

Relu Fenechiu a fost condamnat, vineri, de instanta suprema, la cinci ani de inchisoare cu executare in dosarul "Transformatorul", iar fratele acestuia, Lucian, a primit o pedeapsa tot de cinci ani de inchisoare cu executare, decizia nefiind definitiva, transmite Mediafax.

Presedintele Traian Basescu a semnat, vineri, decretul de revocare din functia de ministru al Transporturilor a lui Relu Fenechiu, la propunerea premierului Victor Ponta, precum si numirea sefului Guvernului ca interimar la Transporturi.

Constitutia prevede ca, in caz de remaniere guvernamentala sau de vacanta a postului, presedintele revoca si numeste, la propunerea primului-ministru, pe unii membri ai Guvernului.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, pentru Mediafax, ca la inceputul saptamanii viitoare va avea loc sedinta conducerii PNL care va decide numele viitorului ministru al Transporturilor, iar Ovidiu Silaghi este una dintre variantele luate in calcul pentru acest portofoliu.