Primarul comunei aradene Zarand, Ion Florin Mot, cel care l-a acuzat pe Dan Diaconescu in 2010 de santaj, a fost prins vineri in flagrant de luare de mita de catre procurorii DNA Oradea. Acesta fost surprins in timp ce primea de la un denuntator suma de 10.000 euro, dupa ce anterior a mai primit alti 20.000 de euro din cei 50.000 de euro pe care i-a pretins, informeaza Agerpres.

Potrivit anchetatorilor, denuntatorul care a achizitionat 500 de hectare de teren agricol in zona localitatii Zarand dorea sa intabuleze terenul, in acest scop acesta avand nevoie de anumite documente emise de catre primaria comunei. Pentru a-i elibera documentele solicitate, primarul Mot i-a cerut acestuia cate 100 de euro pentru fiecare hectar care urma sa fie intabulat.

Denuntatorul i-a dat lui Mot 20.000 de euro, iar vineri dupa-amiaza a avut loc o intalnire in urma careia primarul trebuia sa mai primeasca 10.000 de euro. Imediat cum a intrat in posesia banilor, Ion Florin Mot a fost abordat de procurorii DNA, care i-au cerut sa isi goleasca buzunarele, moment in care edilul Zarandului a aruncat banii primiti de la denuntator si a inceput sa faca scandal, devenind violent.

Anchetatorii l-au ridicat si l-au dus la sediul DNA Oradea pentru audieri. Numele lui Ion Florin Mot a mai aparut in cateva tranzactii cu terenuri in diferite procese si dosare, inclusiv in dosarul de cercetare penala al judecatoarei Florita Bolos de la Judecatoria Ineu, retinuta recent de catre procurorii anticoruptie din Timisoara pentru savarsirea unor fapte de coruptie.