Avocatul Pavel Abraham, a declarat, pentru Mediafax, ca merge vineri la Penitenciarul Jilava sa depuna la comandantul unitatii cerere din partea lui Gigi Becali de invoire pentru a participa la inmormantarea matusii sale, Everdichia Becali. Pavel Abraham a spus ca in cererea pe care o va depune la comandantul Penitenciarului Jilava solicita invoire pentru o zi sau doua, in functie de cum se aproba, pentru ca Gigi Becali sa poata participa la funeraliile matusii sale. Avocatul a precizat ca cererea va fi insotita de certifictul de deces al femeii, dar si de documente care atesta gradul de rudenie dintre Gigi Becali si Everdichia Becali.

In opinia avocatului, in astfel de situatii, si mai ales in raport de persoana condamnatului, penitenciarul nu ar avea de ce sa nu aprobe permisia intr-o astfel de situatie.

Potrivit Legii 275/2006 privind executarea pedepselor, persoanelor condamnate, indiferent de regimul de executare, li se poate acorda permisiunea de iesire din penitenciar pentru participarea "la inhumarea sotului/sotiei, unui copil, parinte, frate/sora sau bunic". Permisiunea de iesire din penitenciar pentru astfel de situatii poate fi acordata pe o durata de cel mult cinci zile.

Legea mai prevede ca pot fi acordate astfel de invoiri numai detinutilor care au o buna conduita si au dovenit staruinta in munca sau in cadrul activitatilor educative, culturale, terapeutice, de consiliere psihologica si asistenta sociala, al instruirii scolare si al formarii profesionale.

Totodata, Regulamentul de aplicare a Legii 275/2006 prevede ca astfel de permisii se acorda persoanelor care prezinta suficienta incredere ca nu mai comit alte infractiuni. Cererile sunt analizate de o comisie a penitenciarului.

Judecatoria Sectorului 5 a respins, marti, o cerere a lui Gigi Becali de schimbare a regimului de detentie din semideschis in deschis, astfel incat sa poata fi lasat sa iasa din penitenciar intre anumite ore.

Mama fratilor Ioan si Victor Becali - verii lui Gigi Becali - a fost gasita moarta, joi seara, in piscina resedintei din Pipera, judetul Ilfov. Everdichia Becali avea 83 de ani.

Victor Becali a ridicat, vineri, trupul femeii de la Laboratorul de Medicina Legala Ilfov, iar aceasta ar urma sa fie inmormantata, cel mai probabil, sambata.