Aproape 80 de elevi care au contestat notele primite la examenul de bacalaureat au promovat in urma recorectarii lucrarilor, procentul de promovabilitate la nivelul judetului Prahova crescand astfel cu mai mult de un punct, de la 60,56%, la 61,60%, scrie Agerpres.

Seful Inspectoratului Scolar Prahova, Horia Toma, a declarat, vineri, ca, in urma recorectarii lucrarilor, 76 de elevi au promovat examenul de bacalaureat.

"Din totalul de 1.575 care au depus contestatii, au reusit 76 de elevi. 19 sunt din seriile anterioare si 57 din seria curenta, ceea ce denota ca modul in care s-a facut corectarea in Prahova este foarte bun", a precizat Toma.

La nivelul judetului au fost depuse 1.575 de contestatii, 529 dintre ele fiind aprobate. In urma recorectarii, 479 au primit note mai mari decat cele initiale, iar 50 au obtinut note mai mici.

Astfel, 111 candidati care au contestat primele rezultate au trecut la note peste cinci dupa reverificarea lucrarilor, 76 promovand examenul.

"In urma recorectarii, a disparut de pe lista liceelor cu promovabilitate zero liceul de la Starchiojd. Un elev de aici a trecut examenul, procentul care corespunde fiind de 20%", a explicat purtatorul de cuvant al ISJ Prahova, Aurel Graur.

Conform datelor oferite de ISJ inaintea contestatiilor, la examenul de bacalaureat s-au inscris, in Prahova, 7.206 candidati, dintre care 6.871 s-au prezentat pentru sustinerea probelor, 4.161 promovand.

La nivelul judetului, 335 din totalul celor care s-au inscris la examen nu s-au prezentat, 2.700 au fost respinsi, iar zece au fost eliminati pentru tentativa de frauda.

Doua licee din judet au un procent de promovabilitate de 100%, la unul dintre acestea sustinand examenul un singur candidat.

Astfel, toti candidatii de la Colegiul Militar 'Dimitrie Cantemir' din Breaza au luat bacalaureatul, promovabilitate de 100% inregistrand si Liceul Tehnologic din comuna Sangeru, unde din totalul de 18 absolventi, doar unul a sustinut probele examenului de bacalaureat, pe care le-a si trecut.

De asemenea, un singur candidat din judet, respectiv o absolventa a Colegiului National 'Mihai Viteazul' din Ploiesti, a obtinut media zece la bacalaureat.

Pe de alta parte, in Prahova au existat trei institutii de invatamant cu procent de promovabilitate zero, respectiv liceele tehnologice de la Baltesti, Starchiojd si Filipestii de Padure.

In urma contestatiilor, liceul tehnologic de la Starchiojd are promovabilitate de 20%

Citeste si: