Solutia pe termen mediul si lung pentru rezolvarea problemei minoritatii roma este integrarea acesteia in Romania, a afirmat joi premierul Victor Ponta, intr-o conferinta comuna de presa cu omologul sau francez, Jean-Marc Ayrault, care efectueaza o vizita la Bucuresti.

In cadrul discutiilor bilaterale, Victor Ponta a afirmat ca a fost discutata si "o provocare importanta - integrarea minoritatii rome", afirmand "inca o data ca Romania isi asuma toate responsabilitatile care ii revin in acest domeniu".

"Solutia pe termen mediu si lung pentru aceasta problema revine Romaniei si solutia este integrarea aici, in Romania, a reprezentantilor minoritatii rome", a subliniat primul ministru roman, subliniind insa ca tara noastra are "nevoie de colaborare, de sprijin pentru ca acest obiectiv pe termen mediu si lung sa fie indeplinit".

De asemenea, Victor Ponta i-a transmis lui Ayrault "interesul special al Romaniei si sprijin de la Franta pentru integrarea Republicii Moldova in structurile europene".

Seful guvernului de la Bucuresti a mai spus ca accentul in discutii a fost pus pe colaborarea economica si dezvoltarea investitiilor.