Mai multi sefi din Politia Romana sunt verificati de Corpul de Control al ministrului de Interne, dupa ce numele acestora au aparut pe o lista publicata in presa, care ar fi fost intocmita de un ofiter antidrog din Constanta si ar contine cadouri pe care acestia ar fi trebuit sa le primeasca, scrie Mediafax.

Oficiali ai Inspectoratului General al Politiei Romane au declarat pentru Mediafax ca institutia s-a sesizat in legatura cu informatiile publicate in presa centrala si a trimis un raport, miercuri, Corpului de Control al ministrului Afacerilor Interne, competent sa faca verificari in cazul ofiterilor mentionati in materialul de presa.

Este vorba despre o presupusa lista aparuta intr-un material publicat de enational.ro care contine numele chestorului Florentin Robescu, adjunct al sefului Politiei Romane, chestorului Claudiu Cucu, directorul Directiei de Combatere a Crimei Organizate si adjunctul acestuia, chestorul Constantin Bolbosanu, al chestorului Catalin Dragota, fost director al Politiei Capitalei, in prezent sef al Directiei de Ordine si Siguranta Publica, al chestorului Tache Bocaniala, fost adjunct al Politiei Romane, si cel al comisarului sef Liviu Ungureanu.

Din lista rezulta ca ofiterii ar fi trebuit sa primeasca, de la subalternii din Constanta, peste si sticle cu vin si cu whisky.

Lista ar fi ajuns pe masa anchetatorilor in contextul verificarilor declansate la sfarsitul lunii mai, la Constanta, dupa ce un ofiter sub acoperire al Directiei Generale Anticoruptie, care s-a dat drept traficant de droguri, a fost batut de doi politisti ai Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Constanta.

Trei politisti de la BCCO Constanta au fost arestati in 25 mai, dupa ce au batut un investigator sub acoperire. Politistii de la BCCO Constanta sunt acuzati de lipsire de libertate si violente, dupa ce l-au dezbracat pe investigatorul sub acoperire, l-au batut cu o bata si l-au amenintat cu arma la tampla, aratau procurorii Parchetului instantei supreme.

Potrivit unor surse judiciare, investigatorul sub acoperire ar fi incercat sa realizeze un flagrant si le-ar fi spus celor trei ca este traficant de droguri. Pentru a fi si mai convingator, el ar fi vrut sa le dea mita, dupa care politistii l-ar fi sechestrat si agresat, au mai spus aceleasi surse, potrivit carora, la finalul flagrantului esuat, investigatorul si-ar fi dezvaluit identitatea.