Toti elevii dintr-o sala de examen de la Liceul Tehnologic "Ioan Banescu" din Mangalia ar fi avut copii xerox cu subiectele rezolvate, in timpul desfasurarii probei la alegere de la Bacalaureat 2013. Potrivit publicatiei Cuget Liber, in prezent se desfasoara o ancheta pentru dare si luare de mita, iar dosarul este la Parchetul de pe langa Tribunalul Constanta.

Vineri, 5 iulie, dupa ultimul examen al Bacalaureatului 2013 - proba la alegere a profilului si specializarii - pe bancile a doi candidati de la Liceul Tehnologic Ion Banescu din Mangalia au fost gasite copii xerox ale unor subiecte de examen rezolvate. Reprezentantii Inspectoratului de Politie al Judetului Constanta au anuntat atunci ca au demarat verificarile necesare, anchete fiind incepute si de catre inspectorii scolari.

Imaginile inregistrate de camerele video arata ca toti cei 23 de elevi care se aflau in sala de examen respectiva au avut subiectele rezolvate, spun politistii citati de Cuget Liber. Potrivit acestora, exista indicii ca elevii ar fi dat bani pentru ca subiectele sa le fie rezolvate, iar in prezent se desfasoara o ancheta pentru dare si luare de mita.

In prezent, patru profesori - membri ai unei comisii de examinare, - si cei 23 de elevi de clasa a XII-a de la Liceul tehnologic "Ion Banescu'"din Mangalia sunt anchetati de procurori pentru frauda la examenul de bacalaureat, scrie si Agerpres. Cei 23 de absolventi de clasa a XII-a risca sa li se anuleze examenul de bacalaureat, potrivit sursei citate.

Cazul de la Mangalia vine pe fondul a numeroase acuzatii de frauda la Bacalaureatul de anul acesta, cea mai cunoscuta fiind cea de la Liceul Bolintineanu din Capitala. Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a declarat luni ca "in afara lucrurilor bune, sunt si lucruri mai putin bune, chiar grave. Avem pana in acest moment, si ma refer la faptul ca nu e exclus sa apara si alte situatii, 6 cazuri. Din cele 6 cazuri in care a intervenit procuratura sau politia, 4 au fost semnalate de inspectoratele scolare judetene si 2 de catre parchet. Avem cazul de la Bolintineanu, investigat acum de parchet, cazul de la Gusti, de la Sibiu unde un presedinte de comisie a fost audiat de catre DNA Alba Iulia si avem alte 3 cazuri la Constanta, toate sesizate de catre inspectorul scolar general".

Citeste si: