Anchetatorii din Iasi ar fi aflat, marti, in timpul audierilor, ca barbatul care a detonat luni un dispozitiv explozibil intr-o sala de curs a Facultatii de Telecomunicatii de la Universitatea Tehnica "Gheorghe Asachi" ar fi ascuns mai multe astfel de dispozitive in oras, transmite B1TV. Urmarind indicatiile oferite de barbat, politia ar fi descoperit alte doua dispozitive in zona Ciric din Iasi.

Potrivit sursei citate, moment nu se stie daca cele doua dispozitive explozibile sunt active. Preventiv, politia a trasat un perimetru de siguranta.

Amintim ca o explozie a avut loc, luni dimineata, intr-o sala de curs a Facultatii de Telecomunicatii de la Universitatea Tehnica "Gheorghe Asachi", in timpul examenului de licenta, dupa ce un barbat a intrat in sediu cu un dispozitiv exploziv, pe care le-a detonat, fara a exista victime, relateaza Mediafax.

Atentatorul - Stan Oliver Florin - avea asupra lui un echipament exploziv periculos. Potrivit anchetatorilor, explozibilul pe care il avea in rucsacul din spate provenea dintr-un proiectil ramas neexplodat din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, cal. 100 mm, care, daca ar fi explodat ar fi putut rani sau omora pe toti cei aflati in sala. In jurul acestui proiectil barbatul a construit un trepied pe care a fixat un cui care sa percuteze capsa.

Intr-o alta geanta avea un bidon cu cinci litri cu benzina. In momentul in care a activat declansatorul, bomba nu a explodat deoarece capsa era deja utilizata. Intreg proiectilul avea marimea unei sticle de plastic (PET) de 1,5 litri.

Oliver Stan a fost retinut, in noaptea de luni spre marti, pentru acte de terorism, urmand ca procurorii sa decida daca propun masura arestarii preventive sau internarea acestuia la Spitalul Socola.