Rezultatele sesiunii iunie-iulie a bacalaureatului 2013, inainte de solutionarea contestatiilor, au adus o promovabilitate zero la trei institutii de invatamant din judetul Constanta. Este vorba despre un grup scolar, o scoala de arte si meserii si un liceu din comunele Cumpana, Dobromir si Nicolae Balcescu, unde niciun elev nu a reusit sa treaca BAC-ul, scrie Agerpres.

La Grupul Scolar Cumpana, din totalul de opt elevi inscrisi, doi au fost eliminati si sase nu au promovat bacalaureatul, la Scoala de arte si meserii Dobromir au fost sapte elevi inscrisi, unul nu s-a prezentat si restul au picat examenul, iar la Liceul Nicolae Balcescu, 11 din 14 absolventi inscrisi nu s-au prezentat, iar trei nu au promovat examenul, noteaza Agerpres.

Rezultate slabe a inregistrat si Liceul tehnologic Carsium din orasul Harsova, unde doar doi elevi din 90 inscrisi au promovat bacalaureatul, iar la Liceul tehnologic "Gheorghe Duca" din municipiul Constanta, din totalul de 85 de absolventi inscrisi, patru nu s-au prezentat si 73 au fost respinsi.

Numarul absolventilor de liceu din judetul Constanta care au promovat examenul de bacalaureat, in sesiunea iunie-iulie 2013, este cu 9,1% mai mare comparativ cu anul trecut, rezultate obtinute inainte de contestatii.

Gradul de promovare in aceasta sesiune a bacalaureatului, inainte de contestatii, este de 54,28%, comparativ cu anul trecut scolar, cand in sesiunea de bacalaureat iunie-iulie 2012 45, 17 % dintre elevi au promovat examenul inainte de contestatii.

Liceele cu promovabilitate zero scapa de orice sanctiune

Liceele cu o promovabilitate de sub 15% la Bacalaureat nu vor mai fi sanctionate, anul acesta. Ecaterina Andronescu a semnat la finalul anului trecut un ordin prin care a aprobat metodologia pe baza careia se stabileste reteaua unitatilor de invatamant preuniversitar. Ordinul elimina integral articolul introdus in metodologie in 2011 de Daniel Funeriu si care prevedea urmatoarele: "Unitatile de invatamant de nivel liceal cu un procent de promovabilitate sub 15% la examenul de bacalaureat 2011 vor proiecta pentru clasa a IX-a, zi, un plan de scolarizare diminuat cu cel putin o clasa". In metodologia promovata de ministrul Ecaterina Andronescu aceasta prevedere este eliminata integral. Detalii pe aceasta tema aici

Citeste si: