Colegiul Liceal Militar "Mihai Viteazul" Alba Iulia este singurul liceu din Alba unde nu exista niciun absolvent care a picat bacalaureatul. Toti cei 111 elevi au luat note de trecere la BAC 2013, scrie Agerpres. Cele mai slabe rezultate s-au inregistrat la Liceul Tehnologic "Timotei Cipariu" Blaj, unde au trecut examenul doar patru absolventi, din care trei din seriile anterioare.

Examenul de Bacalaureat a fost promovat in Alba la sesiunea iunie-iulie 2013 de 62,22% din cei 3.113 absolventi prezenti, dintr-un total de 3.408 inscrisi. Din seria curenta au fost declarati admisi 66,96%, iar dintre cei 531 de absolventi din seriile anterioare au luat media de trecere 39,17%, potrivit Agerpres.

Anul trecut, promovabilitatea la BAC in sesiunea iunie-iulie a fost de 47,44%, mai mult cu 9 procente decat in 2011. Daca anul trecut a fost obtinuta o singura medie de 10, in acest an au luat medii maxime doua absolvente de la Colegiul "Horea, Closca si Crisan" Alba Iulia si de la Colegiul "Lucian Blaga" Sebes.

Colegiul Liceal Militar "Mihai Viteazul", unde au promovat examenul toti candidatii, este urmat de Colegiul National "Avram Iancu" Cimpeni, cu 98,27%, Colegiul National "Horea, Closca si Crisan" Alba Iulia, cu 97,37%, Colegiul National "Inochentie Micu Clain" Blaj, cu 94,35%, si Colegiul National "Lucian Blaga" Sebes, cu 93,09%.

La Liceul Tehnologic de Turism si Alimentatie Arieseni au promovat doar doi elevi, la Liceul Tehnologic "Tara Motilor" numai patru candidati, iar la Colegiul Tehnic "Dorin Pavel" Alba Iulia au fost declarati admisi doar 11. La Liceul Teologic Romano-Catolic din Alba Iulia au promovat 5 absolventi dintre cei 22 de elevi care au sustinut examenul, iar la Seminarul Teologic Ortodox din Alba Iulia au picat 18 din cei 58 de elevi prezenti.

La Liceul Greco-Catolic din Blaj au sustinut acest examen doar patru absolventi din seriile anterioare, din care numai unul a fost declarat promovat.

Citeste si: