Audierea elevilor de la Liceul "Dimitrie Bolintineanu" va fi reluată luni, de la ora 10:00, la Poliţia Capitalei, nefiind planificate pentru weekend audieri în acest caz, a declarat pentru Mediafax purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, Corina Paraschivescu.

Aceasta a spus că nu au fost planificate pentru sâmbătă audieri ale elevilor de la Bolintineanu, deşi procurorul şef al Parchetului Capitalei Bogdan Staicu anunţa vineri că audierile începute în aceeaşi zi vor continua sâmbătă, cu o pauză duminică, şi se vor relua luni.

Audierile începute vineri se vor relua luni, de la ora 10.00, la Poliţia Capitalei, a spus purtătorul de cuvânt. Informaţia a fost confirmată de Bogdan Staicu. Acesta declara, vineri seară, că 17 dintre cei 20 de elevi care îşi luaseră angajamentul că vor veni în cursul zilei la audieri s-au şi prezentat, singuri, la Poliţia Capitalei.

Poliţiştii au mers, vineri, la Liceul "Dimitrie Bolintineanu", cu autocare, pentru ca 100 de elevi să fie duşi la audieri, după susţinerea ultimei probe a bacalaureatului. În faţa intrării în curtea Liceului "Bolintineanu" erau zeci de părinţi care îşi aşteptau copiii. Unii dintre părinţi, nemulţumiţi că poliţiştii au venit la liceu pentru a-i lua pe elevi cu atocarul şi a-i duce la audieri, i-au huiduit şi au reclamat că aceştia fac un abuz. Totodată, la intrarea autocarului în curtea liceului au existat şi altercaţii între părinţi şi poliţişti.