Fostul ministrul al Educatiei Daniel Funeriu acuza USL, pe blogul lui, ca "gireaza retelele de colectare a spagii din educatie", cea mai buna demonstratie fiind faptul ca mita "era colectata de un consilier PSD sector 5".

Daniel FuneriuFoto: Agerpres

"Miza cazului Bolintineanu este uriasa: destructurarea retelelor de tip cvasi-mafiot de colectare a banilor pe traseul parinti-elevi-profesori-inspectori/sindicate-partide", spune Funeriu, care sustine ca in 2010 a inceput "destructurarea acestor retele" iar "lovitura de gratie" a fost data in 2011.

Insa, spune fostul ministru, in prezent consilier prezidential, aceste retele au inceput sa se restructureze dupa ce guvernarea a fost preluat de USL iar acum "par sa infloreasca".

"Asa se explica interventiile politice menite sa stinga scandalurile pe care le vedem. Aceste retele nu pot functiona fara acordul, fie si tacit, al structurilor guvernamentale", crede acesta.

"Asadar, directoarea, elevii sau parintii nu reprezinta miza de la Bolintineanu. Miza este destructurarea acestor retele mafiote. Ce exemplu mai bun vreti ca este vorba despre retele mafiote girate politic, decat faptul ca spaga era colectata de un consilier PSD sector 5? Dar asta-i viata. Daca lumea a votat USL...", incheie el.

Reactia sa vine dupa ce premierul Victor Ponta si-a exprimat public nemultumirea fata de intentia procurorilor de a aduce la audieri, cu autocarele, aproximativ o suta de elevi de la Liceul Bolintineanu, unde a inceput scandalul legat de prezumtiva mita data pentru a promova examenul de Bacaluareat.

La circa o jumatate de ora de la declaratiile publice ale sefului guvernului, care a facut referire la perioada comunista si a spus ca il va suna pe ministrul Justitiei pentru a fi contactat procurorul general, procurorul de caz a renuntat la audierea elevilor in ziua de vineri.