Admiterea in liceu va decurge normal, dar mai inainte trebuie rezolvate neregulile de la Evaluarea nationala pentru ca niciun candidat care a invatat sa nu sufere din cauza celor care au incercat sa fraudeze examenul, sustin oficiali din Ministerul Educatiei.

Precizarile vin, la solicitarea Mediafax, dupa ce, joi, pe site-ul Ministerului Educatiei, la sectiunea Admiterea in licee 2013, a fost postat urmatorul mesaj: "Stimati parinti. Facem eforturi sa publicam informatiile care va intereseaza in cel mai scurt timp".

Vineri, absolventii de clasa a VIII-a ar trebui sa inceapa sa completeze fisele de inscriere la liceu, exprimandu-si optiunile pentru anumite unitati de invatamant.

Conform Metodologiei de admitere in liceu 2013, joi, Comisia nationala de admitere trebuia sa transmita catre comisiile judetene baza de date cu mediile de admitere si ierarhia pe judet, iar vineri ar trebui afisata, in fiecare unitate de invatamant gimnazial, lista candidatilor, in ordinea descrescatoare a mediilor de admitere.

Insa, o serie de neregului au intrat, joi, in atentia autoritatilor.