Agricultorii bulgari din zona Vidin intentioneaza sa blocheze podul Calafat - Vidin daca autoritatile nu vor lua masuri impotriva importurilor ilegale de fructe si legume din Romania, scrie site-ul Novinite.com, citat de Mediafax.

"Am pregatit un protest al producatorilor de fructe si legume din zona Vidin pentru ca vanzarile noastre s-au prabusit dupa inaugurarea podului", a declarat Milena Dmitrova, agricultor din satul Gomotartsi, situat in apropierea Vidinului, potrivit agentiei Focus, preluata de Novinite.

Ea a subliniat ca preturile la rosii nu au fost niciodata atat de scazute in aceasta perioada a anului.

Potrivit agricultorilor nemultumiti, vanzarile s-au prabusit din cauza importului nereglementat de fructe si legume din Romania pe podul Calafat - Vidin. Produsele sunt vandute fara documente si permise, fara plata taxelor si a contributiilor sociale, potrivit fermierilor bulgari.

Agricultorii din zona Vidin au depus plangeri catre 9 institutii publice, inclusiv politia, inspectoratul regional pentru sanatate, agentia pentru siguranta in alimentatie, Fisc, autoritatile vamale si primaria Vidin. De asemenea, o scrisoare a fost trimisa Ministerului Agriculturii.

Totodata, Asociatia Nationala a Crescatorilor de Tutun din Bulgaria a anuntat ca se pregateste pentru un protest care va avea loc pe 11 iulie la Sofia si la trei puncte de trecere a frontierei, deoarece guvernul nu protejeaza interesele industriei.