Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti face o ancheta la Liceul "Dimitrie Gusti" din Sectorul 5 al Capitalei, dupa ce o eleva a reclamat ca a fost exclusa pe nedrept din examenul de bacalaureat, verificarile vizand si suspiciuni potrivit carora unii elevi ar fi dat mita.

Reprezentantii Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB) au declarat joi, pentru Mediafax, ca o eleva a depus, miercuri, o plangere la sediul institutiei, in care a reclamat faptul ca ar fi fost data afara pe nedrept din examenul de bacalaureat pe care il sustinea la Liceul Tehnologic "Dimtrie Gusti".

ISMB a inceput o anchta la Liceul "Dimitrie Gusti", in urma sesizarii facute de eleva.

Verificarile au fost extinse, ulterior, si pentru suspiciuni ca unii elevi care sustin bacalaureatul la Liceul "Dimitrie Gusti" ar fi dat mita pentru a promova examenele scrise. Decizia a fost luata dupa ce in presa au aparut informatii privind suspiciuni de dare de mita la Liceul "Dimitrie Gusti".

Reprezentantii ISMB au precizat ca in plangerea depusa de catre eleva nu exista nicio referire privind o eventuala mita data de elevi care sustin bacalaureatul la Liceul "Dimitrie Gusti", aceasta reclamand doar ca a fost data afara din examen pe nedrept.

Examenele scrise de la bacalaureat au inceput luni cu proba la Limba si literatura romana.

La cateva ore dupa sustinerea probei la Limba romana, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti a anuntat ca a fost schimbata Comisia de bacalaureat de la Liceul "Dimitrie Bolintineanu", din Sectorul 5 al Capitalei, iar directorul si directorul adjunct ai scolii au fost demisi, pentru presupuse fapte de coruptie.

Parchetul Tribunalului Bucuresti anunta luni ca a fost inceputa urmarirea penala "in rem" pentru fapte de coruptie privind proba scrisa la Limba romana de la bacalaureat care a fost sustinuta la Liceul "Dimitrie Bolintineanu", fiind facute perchezitii la unitatea de invatamant cu sprijinul SRI, Directiei Generale Anticoruptie si Politiei Capitalei.

Ulterior, procurorii au dispun inceperea urmaririi penale in cazul directoarei de la Liceul "Dimitrie Bolintineanu", Costica Varzaru, pentru trafic de influenta, aceasta fiind arestata marti, in urma unei decizii a Tribunalului Bucuresti.