Proiectul Dracula pentru promovarea Transilvaniei reprezinta cea mai profitabila strategie de dezvoltare a turismului din regiune, se arata intr-un comunicat al Federatiei Patronatelor din Turism si Servicii (FPTS) remis joi si citat de Agerpres.

"In sfarsit, autoritatile locale din Transilvania au inteles ca mitul Dracula reprezinta un vehicul inegalabil de promovare turistica a zonei. Constructia pe aceasta baza trebuie sa fie spectaculoasa si neinhibata de prejudecatile care au tinut pana acum la sertar cel mai valoros brand de tara al Romaniei. Toate locurile incarcate de istorie ale Transilvaniei pot deveni astfel obiective turistice de renume international, iar efectul pentru dezvoltarea nu doar a turismului din zona, ci si a economiei in general, este incalculabil", spune Dan Matei Agathon, presedintele FPTS.

Autoritatile locale din sase judete din Transilvania ar putea dezvolta, din fonduri europene, un proiect regional denumit "Dracula", care sa prezinte si sa valorifice miturile si legendele locale, propunerea fiind facuta de primarul din Targu Mures. Primarul Dorin Florea s-a adresat recent omologilor sai din localitatile aflate in zona periurbana, propunandu-le organizarea unei serii de intrevederi avand ca scop analiza propunerii si identificarea unor proiecte comune de anvergura regionala ce se pot califica pentru finantare din fonduri europene in perioada 2014 - 2020, se arata pe site-ul Primariei Tg. Mures.

"Brandul Dracula exista de mult timp, el trebuie doar exploatat si impachetat cum se cuvine, iar apoi vandut intr-o maniera moderna. Cea mai mare opreliste in acest sens a fost, pana acum, timorarea unei parti a opiniei publice in fata asocierii Romaniei cu legenda tesuta in jurul lui Vlad Tepes. Aceasta perceptie s-a schimbat, in sfarsit, asa incat este timpul sa profitam de un mit recunoscut pe plan mondial si sa-l punem la treaba pentru turismul romanesc. Proiectul Dracula pentru promovarea Transilvaniei reprezinta cea mai profitabila strategie de dezvoltare a turismului din regiune si trebuie gestionat in exact aceasta maniera, fara rezerve sau prejudecati", se precizeaza in comunicatul FPTS.