Patru elevi au ajuns la Spitalul Judetean de Urgenta Targu-Jiu, iar un altul la Spitalul Motru, dupa ce microcastile pe care probabil le-au folosit pentru a copia la examenul de Bacalaureat le-au ramas blocate in urechi, a declarat Gheorghe Stanciu, medic in cadrul Sectiei ORL, citat de Agerpres. Inspectorul scolar general din Gorj, Ion Isfan, a afirmat ca a aflat de aceste incidente; acesta a precizat ca numarul absolventilor de liceu care au ajuns la spital cu aceasta problema a fost mai mare anii trecuti fata de anul acesta si ca "hotul neprins este negustor cinstit".

Bacalaureat (foto arhiva)Foto: Agerpres

Medicul Gheorghe Stanciu a avertizat ca elevii pot ramane fara auz in urma unor astfel de incidente. Potrivit acestuia, anii trecuti au fost cazuri in care elevii au fost trimisi la alte spitale pentru scoaterea acestor dispozitive de pe timpan, din cauza complicatiilor.

"Cum procedeaza cei care isi introduc receptorul pentru a asculta ce li se spune din afara:este vorba de o baterie mica, un receptor, care se introduce prin conductul auditiv extern, se pune un magnet sub forma de creion si ajunge pe timpan si ramane acolo. Printr-un sistem electronic de acest fel, intercepteaza sunetul. Problema este ca in momentul in care se introduce, daca in conductul auditiv exista ceva sau cade pe timpan, ajung la noi sa il scoata. Am gasit o solutie, in sensul ca sectia de Oftalmologie are un magnet mare si foarte puternic cu care scot corpii straini metalici din ochi. Cu acest magnet intram in conductul auditiv si tragem bateria", a explicat medicul ORL-ist, citat de Agerpres.

Ion Isfan, inspectorul scolar general al Inspectoratului Scolar Judetean Gorj, a declarat ca a aflat de aceste incidente si ca numarul lor este mai mic decat anii trecuti.

"Stiu ca au ajuns cu receptoare in urechi, am vorbit cu doctorul Stanciu, dar din fericire pentru noi sunt mult mai putini, vreo cinci, fata de anii anteriori. Anul trecut, in perioada Bacalaureatului, au fost 30-35 in aceasta situatie. Hotul neprins este negustor cinstit", a precizat Ion Isfan.

Citeste si: