Judecatoarea Cristina Valeanu, fost presedinte al Curtii de Apel Iasi, promovata la instanta suprema, a fost scoasa de sub urmarire penala de catre DNA, in dosarul in care a fost cercetata pentru ca l-ar fi anuntat pe fostul presedinte al Tribunalului Iasi ca este interceptat telefonic si ambiental, scrie Gandul. "Rezulta ca actele de urmarire penala efectuate nu au condus la obtinerea unor probe din care sa rezulte in afara oricarui dubiu savarsirea de catre invinuita Valeanu Cristina a infractiunii de coruptie, retinuta in sarcina sa", se precizeaza in rezolutia data de procurorul DNA Mariana Alexandru, citata de Gandul.

Plenul CSM a aprobat la inceputul lunii iunie numirea judecatoarei Valeanu la Inalta Curte, incepand cu data de 15.06.2013, cand ii va inceta mandatul de presedinte al Curtii de Apel Iasi.

Judecatoarea a fost pusa sub acuzare pentru favorizarea infractorului, in septembrie 2012, de procurorii DNA, intr-un dosar privind modul in care mai multi magistrati au solutionat procese vizand intabulari de terenuri. "Mi s-a adus la cunostinta faptul ca se fac cercetari. Acuzatiile la adresa mea nu sunt pertinente si sunt nefondate.

Am exercitat toate procedurile in virtutea atributiilor conferite de lege", declara presedintele Curtii de Apel Iasi, Cristina Valeanu, in septembrie 2012. Surse din randul anchetatorilor declarau atunci ca judecatoarea Valeanu este cercetata pentru favorizarea infractorului, ea fiind acuzata ca ar fi anuntat o persoana ca este interceptata.

Judecatorii ar fi emis sentinte eronate in cazul unor persoane care au reusit sa-si intabuleze terenurile, in baza unor acte false. In acest dosar sunt cercetate in total peste 20 de persoane, inclusiv angajati ai Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara din Iasi.