Lotul olimpic de matematica al Romaniei a cucerit 6 medalii (patru medalii de aur si doua medalii de argint) si locul I pe natiuni la Olimpiada Balcanica de Matematica pentru seniori. Medaliile de aur au fost obtinute de Omer Cerrahoglu (clasa a XI-a la Colegiul National "Vasile Lucaciu" din Baia Mare), respectiv Simona Diaconu (clasa a X-a), Marius Bocanu (clasa a X-a) si Andrei-Viorel Bud (clasa a XI-a), toti elevi ai Liceului International de Informatica din Bucuresti.

In perioada 28 iunie - 2 iulie s-a desfasurat in localitatea cipriota Agros a XXX-a editie a Olimpiadei Balcanice de Matematica pentru seniori, anunta ministerul Educatiei printr-un comunicat remis HotNews.ro.

Medaliile de aur au fost obtinute de Omer Cerrahoglu (clasa a XI-a/Colegiul National "Vasile Lucaciu" din Baia Mare), respectiv Simona Diaconu (clasa a X-a), Marius Bocanu (clasa a X-a) si Andrei-Viorel Bud (clasa a XI-a), toti elevi ai Liceului International de Informatica din Bucuresti. Paul Andrei Musca si Stefan Spataru, ambii elevi ai Liceului International de Informatica din Bucuresti, in clasa a XI-a si clasa a X-a, au intrat in posesia medaliilor de argint.

La editia din acest an au luat parte peste 120 concurenti din 16 tari (10 in concurs si 6 cu statut de invitat). Olimpiada Balcanica de Matematica (OBM) are statut de concurs regional. Fiecare stat participant, cu exceptia celui organizator, are dreptul sa inscrie in concurs o echipa formata din maximum 6 elevi din invatamantul liceal, a caror varsta nu depaseste 20 de ani la data desfasurarii competitiei.

Citeste si: