Mitingul impotriva "incompetentei actualei puteri politice" desfasurat, marti seara, in fata Muzeului Antipa din Piata Victoriei a adunat cateva zeci de persoane.

Mitingul de protest fata de "actuala putere politica" a fost programat marti, intre orele 17:00 si 20:30, in fata Muzeului Antipa din Piata Victoriei din Capitala. Apelul la miting a fost lansat pe Facebook de "un grup de simpli cetateni", care a precizat ca "acest miting nu este organizat de niciun partid politic".

"Acest miting nu promoveaza niciun partid politic, ci doar interesele tuturor acelor romani care sunt nemultumiti de incompetenta actualei puteri politice din Romania", au aratat organizatorii, pe pagina de Facebook a evenimentului.

"Pe 2 iulie se implineste un an de la puciul parlamentar al USL din vara lui 2012. Ce nu s-a reusit anul trecut se incearca astazi prin modificarea Constitutiei si prin schimbarea unor legi privind institutii incomode. De pilda, OUG de modificare a competentelor DNA, Ordonanta care va ajunge in Parlament unde probabil va fi modificata substantial; sau Legea de aplicare a Codului de Procedura Penala in care Iordache si Chiuariu fac eforturi pt a impinge amendamente care sa limiteze instrumentele utilizabile in dosarele de coruptie. Protestul de maine, 2 iulie, 17:00-20:30, din fata de la Antipa, este pt protejarea statului de drept si democratiei in Romania, pentru sprijinul luptei anticoruptie, pentru pastrarea intacta a institutiilor care functioneaza si pentru independenta justitiei", au mai aratat organizatorii.