O voluntara a Crucii Rosii din Germania, impresionata in urma cu zeci de ani de ceea ce a vazut in centrele de plasament din Romania, a decis sa-si doneze toata averea copiilor romani aflati in aceste centre, asa ca, acum, in 16 locuri din tara, se vor imbunatati conditiile de trai pentru acesti copii, prin intermediul Crucii Rosii, a declarat marti, intr-o conferinta de presa, Raluca Morar, director al filialei Sibiu a Crucii Rosii, transmite Agerpres.

"Ce e important de stiut, ca banii pentru acest proiect au venit prin Crucea Rosie din Germania de la o doamna, o veche voluntara a Crucii Rosii din Germania, care, atunci cand a decedat, a decis sa-si lase toata averea copiilor din centrele de plasament din Romania. A vrut ca banii sa fie derulati prin Crucea Rosie si banii sa fie cheltuiti exclusiv pentru copiii din centrele de plasament. A avut contact in urma cu zeci de ani cu Romania si cu copiii din centrele de plasament si era foarte impresionata de povestea copiilor de aici, motiv pentru care a decis sa-si lase toata averea ei copiilor de la noi", a spus Raluca Morar.

Potrivit acesteia, 4.000 de euro apartinand voluntarei Crucii Rosii din Germania au ajuns la Sibiu, unde vor fi ajutati cei 50 de copii cu diferite grade de intarziere mentala internati in Centrul de Plasament de la Turnu Rosu. Acestia vor avea, incepand de joi, 6 calculatoare, un videoproiector intr-o sala dotata cu tot ce trebuie pentru cursuri de calculatoare, dar si de pictura. Practic, saptamanal, 25 de voluntari ai Crucii Rosii Sibiu vor merge in Centrul de Plasament de la Turnu Rosu, unde ii vor ajuta sa invete diverse lucruri, de la igiena personala, pana la cum sa iti faci un cont de facebook, dar si sa pictezi sau sa practici un sport.

Voluntarii Crucii Rosii din Sibiu ajuta si alti copii din centrele de plasament din Sibiu, Cisnadie, Medias si Orlat.