Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, 'a reusit' doua greseli gramaticale intr-o singura fraza, incercand sa comenteze scandalul de la Liceul Dimitrie Bolintineanu din Bucuresti, unde mai multi profesori sunt acuzati ca au oferit candidatilor raspunsurile la proba de limba si literatura romana, scrie DIGI 24.

"Nu a existat (au existat, n.r.) subiecte pe pagina de internet, a existat decat (doar, n.r.) un mesaj care nu a fost postat la 08:34, asa cum s-a spus initial, ci la 09:34", a spus Remus Pricopie.

Ministrul a afirmat ulterior, intr-o conferinta de presa, ca este vorba de "o greseala regretabila, la sfarsitul a 14 ore de munca", dupa care a adaugat: "De fapt, ziua de ieri nu s-a terminat dupa 14 ore de munca".

In 26 iunie, un alt ministru, de aceasta data al Apararii, Mircea Dusa, a reusit un pleonasm mai rar intalnit, vorbind despre repatrierea victimelor accidentului rutier din Muntenegru, cand a afirmat ca se vor aduce in tara "trupurile neinsufletite ale cadavrelor celor decedati", potrivit B1 TV.

"Asa cum a comunicat de altfel ambasadorul, se finalizeaza formalitatile de catre partea din Muntenegru si vom efectua si zborul cu trupurile neinsufletite ale cadavrelor celor decedati", spunea atunci ministrul Mircea Dusa.