Fostul politist Cristian Cioaca, judecat pentru uciderea sotiei sale, Elodia Ghinescu, a fost condamnat, marti, la 21 de ani de inchisoare pentru savarsirea infractiunii de omor calificat si la doi ani de inchisoare pentru profanare de morminte, urmand sa execute 22 de ani de detentie, relateaza Agerpres.

"(Instanta - n.r.) condamna pe inculpatul Cioaca Constantin Cristian, fara antecedente penale, la 21 de ani de inchisoare si 5 ani interzicerea unor drepturi (...), pentru savarsirea infractiunii de omor calificat (...), 2 ani inchisoare pentru savarsirea infractiunii de profanare de morminte (...). Contopeste pedepsele si aplica inculpatului pedeapsa cea mai grea de 21 ani inchisoare si 5 ani interzicerea drepturilor (...), sporita cu un an inchisoare. In total va executa 22 ani inchisoare (...) si 5 ani interzicerea drepturilor", se arata in solutia pronuntata de instanta.

Cristian Cioaca a fost obligat totodata sa plateasca echivalentul 100.000 de euro cu titlu de daune morale fiului sau minor Patrick, in calitate de parte vatamata. De asemenea, Emilia Ghinescu, mama Elodiei, ar urma sa primeasca daune morale de 100.000 de euro, iar fratele Elodiei, Robert Ghinescu, echivalentul a 50.000 de euro.

Inculpatul a fost obligat si la plata sumei de 135.000 de lei cheltuieli judiciare catre stat.

Tribunalul Arges a respins cererile partilor civile Emilia si Robert Ghinescu de schimbare a incadrarii juridice in omor deosebit de grav, precum si cererea inculpatului de revocare a masurii arestarii preventive

Sentinta, care nu este definitiva, a fost pronuntata in cadrul unei sedinte publice, la care inculpatul, incarcerat la Penitenciarul Colibasi, nu a fost prezent. In schimb in sala s-a aflat avocata mamei si fratelui Elodiei Ghinescu, parti civile in dosar.

"Pedeapsa este mult prea blanda, scopul pedepsei nu va putea fi atins prin aceasta pedeapsa. Mi se pare o pedeapsa mult prea blanda, pentru ca i-a luat viata unui om, copilul va creste si nu va avea unde sa-i aprinda o lumanare mamei", a declarat, dupa pronuntarea sentintei, avocata Crina Radu.

Avocata nu a exclus posibilitatea ca familia Elodiei Ghinescu sa atace cu apel sentinta pronuntata de Tribunalul Arges.

Cristian Cioaca a fost arestat in 5 decembrie 2012, de Curtea de Apel Bucuresti, care a admis recursul procurorilor fata de cercetarea sa in libertate, hotarata de Tribunal Bucuresti, potrivit agentiei Mediafax.

Probele criminalistilor, prelevate din locuinta Elodiei si a lui Cristian Cioaca, il indica pe politist responsabil de uciderea avocatei si transarea acesteia. Probe de sange - identificate cu un aparat special, Crime Light - prelevate de sub zugraveala apartamentului au fost expertizate, stabilindu-se ca grupa sanguina apartine Elodiei.

Elodia Marilena Ghinescu a disparut de acasa la sfarsitul lunii august 2007, insa Cristian Cioaca, atunci politist la Politia din Arges, a anuntat disparitia acesteia abia in 5 septembrie 2007, la solicitarea sefei lui.

Anchetatorii au luat in calcul, din primele momente, varianta crimei in cazul avocatei, principalul suspect fiind Cristian Cioaca, deoarece s-au gasit urme de sange in apartamentul celor doi soti si in autoturismul barbatului. Mai mult, in septembrie 2007, dupa doua saptamani de la disparitie, anchetatorii au gasit intr-o rapa haine avand pete cu sangele Elodiei.

In octombrie 2007, intr-o rapa langa Rasnov au fost gasite uniforma de politist a lui Cioaca, alte obiecte ale acestuia si ale Elodiei.

Elodia Marilena Ghinescu a disparut de acasa la sfarsitul lunii august 2007, insa Cristian Cioaca, atunci politist la Politia din Arges, a anuntat disparitia acesteia abia in 5 septembrie 2007, la solicitarea sefei lui.