Premierul Victor Ponta a declarat luni ca i-ar parea rau ca Relu Fenechiu sa nu mai ocupe postul de ministru al Transporturilor, in cazul in care va fi condamnat in dosarul "Transformatorul", apreciind ca acesta a fost "foarte eficient" in activitatea sa.

"Relu Fenechiu a fost si este un ministru foarte eficient", a declarat, intr-un interviu acordat Romania TV din Beijing, seful executivului, intrebat ce se va intampla daca ministrul liberal va primi o condamnare pe 4 iulie, cand sunt programate pledoariile finale in dosarul Transformatorul pentru abuz in serviciu in forma calificata.

Ponta a explicat ca Fenechiu a deblocat programul european Transporturi si a definitivat procedura de privatizare la CFR Marfa.

"Daca va fi condamnat as regreta pentru ca prefer sa lucrez cu oameni eficienti, chiar daca sunt mai criticati in presa. Mi-ar parea rau", a spus seful executivului.

Intrebat daca ar putea prelua interimatul la Transporturi, Victor Ponta a precizat ca nu exclude aceasta varianta, dar isi doreste "un interimat cat mai scurt".