Aproape 8.000 de absolventi de liceu nu s-au prezentat la examenul scris de Limba si literatura romana - BAC 2013 - iar 93 de elevi au fost dati afara din examen pentru ca au incercat sa copieze, anunta Ministerul Educatiei printr-un comunicat remis HotNews.ro.

Luni, 1 iulie, a avut loc prima proba scrisa a examenului de Bacalaureat din sesiunea iunie-iulie 2013 - proba de Limba si literatura romana. Conform datelor furnizate de inspectoratele scolare judetene, s-au prezentat 154.586 de candidati din totalul de 162.338 de potentiali participanti. Cele mai multe cazuri de tentativa de fraudare a probei s-au inregistrat in Constanta (21), Bucuresti (19) si Dolj (7).

  • Anul trecut, 120 de elevi au fost dati afara din clase la examenul de Limba si literatura romana (BAC 2012) pentru ca au incercat sa copieze. In urma cu doi ani, la Bacalaureatul 2011, au fost dati afara 233 de elevi din examenul de Limba si literatura romana pentru tentativa de fraudare.

Potrivit metodologiei de organizare si desfasurare a examenului, elevii eliminati din examen au pierdut dreptul de a sustine Bacalaureatul in urmatoarele doua sesiuni. 14 centre de examen au solicitat varianta de rezerva ca urmare a unor situatii specifice (intarzieri ale elevilor din motive obiective).

Marti, 2 iulie, elevii care provin de la scolile cu predare in limbile minoritatilor nationale vor sustine proba de Limba si literatura materna. In zilele urmatoare, respectiv miercuri, 3 iulie si vineri, 5 iulie, se vor desfasura proba obligatorie a profilului si proba la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii.

Afisarea rezultatelor va avea loc in ziua de 8 iulie, pana la ora 12.00, iar depunerea contestatiilor se va face in aceeasi zi, de 8 iulie, intre orele 12.00 - 16.00. Contestatiile se vor solutiona in intervalul 9-11 iulie, urmand ca pe 12 iulie sa se afiseze rezultatele finale.