Incercare de fraudare a examenului de bacalaureat la Liceul Dimitrie Bolintineanu din sectorul 5 Bucuresti, a anuntat astazi Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti, care a precizat ca efectueaza perchezitii la liceu, cu sprijinul Serviciului Roman de Informatii. Conducerea liceului a fost eliberata din functie, a anuntat si Inspectoratul Scolar Bucuresti. Directoarea liceului, Costica Varzaru, a fost filmata in 2003 in timp ce dansa lasciv cu elevi la un banchet si ii dezbraca de camasa. Si-a pastrat functia dupa acest episod, potrivit relatarilor din presa, si a scris manualul "Educatie Europeana" - curs optional pentru clasele a III-a, a IV-a.

"Unul dintre cazurile notorii de profesori acuzati in ultimii ani de comportament inadecvat este cel al directoarei Liceului Dimitrie Bolintineanu din Bucuresti, profesor de chimie Costica Varzaru. Ea fost filmata dansind erotic cu elevii de clasa a XII-a, la o petrecere de sfirsit de an, in octombrie 2003. Pe caseta se putea vedea cum directoarea descheie nasturii de la camasa unui elev, il dezbraca, roteste camasa prin aer si il mingiie erotic pe piept", scria in 2005 Evenimentul Zilei.

Potrivit sursei citate, Costica Varzaru a declarat atunci ca "s-ar putea sa fi existat un moment mort, cind petrecerea stagna, si mi-am zis ca trebuie sa le reaprind pofta de distractie. Am dansat cot la cot cu elevii. Si manele am dansat alaturi de ei". "Inspectoratul nu a pedepsit-o, asa cum recomandase ministerul", nota Evenimentul Zilei.

Mai multi profesori au declarat atunci pentru Evenimentul Zilei, sub protectia anonimatului, ca "directoarea ar fi sustinuta atit de primaria de sector, cit si de inspectoratul scolar". "Am vazut cum invita profesorii la cite un whisky, in incinta scolii, iar de ziua ei a facut o petrecere in cancelarie, cu Murfatlar. Realitatea este ca directorii sint pusi pe criterii politice si, de multe ori, e vorba despre oameni care nu au ce cauta in invatamint. (...) Se fac tot felul de petreceri date de primarul Marian Vanghelie pentru directorii de scoli si liderii de sindicat din scoli", au mai spus profesorii citati de EVZ.

Potrivit presei, "in 1997, la aproape 30 de ani, Daniel Marian Vanghelie se inscrie la Liceul Dimitrie Bolintineanu, in clasa a XI-a, cursuri seral, pe care le termina trei ani mai tirziu, o data cu cistigarea Primariei Sectorului 5" (Sursa aici si aici).

Costica Varzaru este si co-autoare a manualului "Educatie Europeana", publicat in 2009 la editura Aramis si realizata drept curs optional pentru clasele a III-a si a IV-a (Sursa).

In noiembrie 2010, Romania Libera realiza un material incognito in care arata cum respecta liceele legea care interzicea junk-food in scoli. "La Liceul Dimitrie Bolintineanu din Rahova, unde deja se vand produse tip fast-food si sucuri acidulate si cu cofeina, directoarea Costica Varzaru si directorul adjunct Lungulete Stefan mi-au respins la inceput propunerea, raspunzandu-mi sec, in fata: 'Aceste alimente sunt interzise'. Dupa ce le-am explicat ca 'oricum deja se vand in scoala asemenea produse!', directorul-adjunct a exclamat razand catre colega sa: 'Aaaa! Ne-ai verificat!'", scrie sursa citata.

In iulie 2011, HotNews.ro scria despre modul in care un sofer al Ministerului Administratiei si Internelor (MAI) a ajuns sef al Directiei Financiare din Jandarmeria Romana, avand o diploma de bacalaureat falsa. "Cariera de ofiter lui F.C. in structurile MAI a avut la baza folosirea unei diplome false. F.C. a fost incadrat in Ministerul Administratiei si Internelor in data de 1 februarie 1995, ca personal contractual (conducator auto). (…) Ulterior, a depus la dosarul de personal diploma de bacalaureat potrivit careia, in anul 1996, ar fi absolvit cursurile Liceului 'Dimitrie Bolintineanu'", se arata in rechizitoriul intocmit de procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ). (Detalii aici)

Amintim ca intreaga comisie de Bacalaureat din centrul de examen din cadrul Liceului Dimitrie Bolintineanu, sectorul 5 Bucuresti, a fost schimbata, ca urmare a unei perchezitii realizate de o echipa a Politiei. Anuntul a fost facut de Ministerul Educatiei, care intr-un comunicat remis HotNews.ro precizeaza ca decizia a fost luata de catre Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, luni, 1 iulie. De asemenea, conducerea liceului a fost eliberata din functie.

In acelasi timp, parchetul a anuntat ca, "la momentul actual, Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti, Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti si Directia Generala Anticoruptie, cu sprijinul de specialitate al Serviciului Roman de Informatii, efectueaza perchezitii la un liceu situat pe raza sectorului 5 din Bucuresti, intr-o cauza privind o incercare de fraudare a examenului de bacalaureat desfasurat in aceasta perioada".

Citeste si: