Luni, vremea se va ameliora in majoritatea regiunilor. Cerul va fi variabil, cu innorari si averse pe arii relativ extinse in partea de sud-est a teritoriului si doar pe spatii restranse in rest, mai ales dupa-amiaza si in special in zona de munte, anunta Administratia Nationala de Meteorologie, citata de Mediafax.

Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari in Moldova, Baragan si Dobrogea, in special pe litoral si in delta unde la rafala se vor depasi 60-70 km/h si izolat in rest.

Temperaturile maxime se vor incadra intre 19 si 28 de grade, iar cele minime intre 8 si 18 grade, mai scazute in depresiuni.

De marti, vremea va fi predominant frumoasa. Cerul va fi variabil si doar izolat la munte vor fi ploi slabe, de scurta durata. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari, ziua, in Moldova si in Dobrogea.

Temperaturile maxime se vor incadra intre 22 si 30 de grade, iar cele minime intre 8 si 18 grade, usor mai scazute in depresiuni.

Si la Bucuresti vremea se va ameliora, cerul fiind variabil, cu unele innorari in prima parte a zilei, cand trecator vor mai fi conditii de ploaie. Vantul va sufla slab si moderat.

Temperatura maxima va fi de 27...28 de grade, iar cea minima se va situa in jurul valorii de 14 grade.