Hidrologii au emis o avertizare cod galben de inundatii pe rauri din judetele Constanta si Tulcea, care va intra in vigoare duminica, la ora 12.00 si va fi valabila pana luni, la ora 14.00.

Potrivit avertizarii emise de Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor, citata de Mediafax, avand in vedere situatia hidrometeorologica actuala si prognoza meteorologica pentru urmatoarele 36 de ore, se instituie cod galben pe raurile din Dobrogea, din judetele Constanta si Tulcea, incepand de duminica, ora 12.00 si pana luni, la ora 14.00.

Pe raurile din Dobrogea care intra sub avertizarea cod galben se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, cresteri de debite si niveluri, cu posibile depasiri ale cotelor de atentie.

In avertizare se mentioneaza ca fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate si intensitate mai mare pe afluentii de grad inferior ai raurilor pentru care a fost emisa avertizarea si pe cursurile de apa necadastrate.

Meteorologii au emis o avertizare de ploi valabila in toata tara, duminica, intre orele 4.00 si 23.00.

Potrivit informarii emise de Administratia Nationala de Meteorologie, pe parcursul zilei de duminica, aria ploilor se va extinde treptat in sudul si sud-estul tarii, unde vor fi averse, posibil insotite de scurte intensificari ale vantului si descarcari electrice. In aceste zone, cantitatile de apa vor depasi local 20 de litri pe metru patrat si izolat 40-50 de litri pe metru patrat.